Drie nieuwe beachbars op komst in Oostende

Redactie KW

Oostende wil nieuwe beachbars zien verschijnen aan Kursaal Westhelling, Kursaal Oosthelling en de Vlaanderenstraat. Uit een technisch onderzoek, dat bijna klaar is, moet blijken wat nog haalbaar is voor de zomer van 2015.

“Strandbars bieden de mogelijkheid een gediversifieerd, ook nieuw publiek aan te spreken”, zegt schepen van Toerisme Johan Vande Lanotte. “De beachbars worden toegelaten als ‘evenementen’. Ze kunnen 90 dagen open zijn in juli, augustus en september. De beachbars moeten jaarlijks opnieuw worden aangevraagd, maar uitbaters die de regels respecteren, krijgen de garantie dat ze tien jaar mogen blijven.”

Oostende telt nu al drie beachhouses: de sufclub, het Q-Beachhouse en de Lido, die je kan omschrijven als een meer klassieke strandbar. “Wij willen nu uiteraard niet het hele strand volzetten met beachbars”, aldus Vande Lanotte. “We kiezen voor drie bijkomende bars. Tussen de diverse uitbatingen moet een minimumafstand gerespecteerd worden. We opteren bewust voor zones waar zo goed als geen strandcabines staan. Ook het Thermae Palace Hotel is vragende partij voor de uitbating van een strandbar, maar dat is nu niet mogelijk door de strandcabines. Dat zullen de uitbaters zelf moeten oplossen.”

Richtlijnen

Er werden esthetische richtlijnen opgesteld voor de beachbars. Die worden momenteel nog nagezien. “Aan de surfclub en de Lido leggen we deze voorwaarden niet op, zij hebben hun eigenheid. Aan het Q-Beachhouse kunnen we de regels niet opleggen omdat de concessie nog twee jaar loopt, maar ze zijn zeker bereid om in overleg te gaan om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de voorwaarden. Er loopt nog een technisch onderzoek over de realisatie van de nutsleidingen, noodzakelijk voor toiletten en douches. Dat zal uitwijzen welke strandbars nog haalbaar zijn voor 2015. Over twee weken moet de overeenkomsten met de uitbaters rond zijn.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier