Drie kerstkindjes in AZ Sint-Jan Brugge en een in AZ Sint-Lucas Assebroek

De kerstkindjes in het AZ Sint-Jan in Brugge. © FERNAND PROOT
Redactie KW

In het AZ Sint-Jan in Brugge werden op kerstdag drie kindjes geboren. In het AZ Sint-Lucas in Assebroek zag het er even naar uit dat er geen kerstkindjes zouden geboren worden.

In het AZ Sint-Jan in Brugge werden op kerstdag drie kindjes geboren. Het ging om Olivia, Eden en Vic. Olivia werd geboren om 11.16 uur en was het tweede kindje van Ellen Vanclooster en Kristof Dewulf uit Ruddervoorde. Olivia is het zusje voor broer Matteo en woog bij de geboorte 2,8 kilogram en is 47 centimeter groot. Vic werd geboren om 22.33 uur en was het tweede kindje van Els Landuyt en Dieter Deslyper uit Aalter naast Feline. Het kindje woog bij de geboorte 3,3 kilogram en is 51 centimeter groot. OCMW-voorzitter Dirk De fauw, ondervoorzitter Heidi Hoppe en een delegatie van het verloskwartier overhandigden een geschenk aan de jonge ouders.

Dan toch een kerstkindje in AZ Sint-Lucas in Assebroek

Het kerstkindje in het Sint-Lucas in Brugge.
Het kerstkindje in het Sint-Lucas in Brugge.© FERNAND PROOT

In het AZ Sint-Lucas in Assebroek zag het er vrijdag naar uit dat er geen kerstkindjes zouden geboren worden, maar om 23.19 uur kwam Emma ter wereld, het tweede kindje voor Ryan Erasmus en Saskia Deweld uit Moerkerke. Het kindje woog bij de geboorte 3,2 kilogram en is een zusje voor Seth. Ook daar kregen de jonge ouders deze voormiddag het bezoek van de ziekenhuisdirectie en het personeel van het verloskwartier.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier