Drie kandidaten uit Poperinge strijden voor het kroontje van de 31ste Lentefee in Roesbrugge

De kandidaten Nathalie Vermote (36), Lindsey Questroy (30) en Djozy Ryckeghem (20) in het gezelschap van organisator Fie Caestecker. (Foto MD) © Michael Depestele
Redactie KW

Voor de Lentefeeverkiezing van 5 april stelt organisator Wilfried Decaesteker dit jaar drie Poperingse kandidaten voor. De 31ste Lentefeesten starten op vrijdag 4 april met een seniorenfeest en een barbecue.

Op vrijdag 4 april om 14 uur wordt het 31ste Lentefeest op gang geschoten met het seniorenfeest in feestzaal Het Christen Volkshuis. Voor 5 euro genieten de senioren er van een koffietafel met koffiekoeken, een gratis tombola en een optreden van Zuinige Rita ofte Rita Vereecke uit Desselgem. Vanaf 19.30 uur volgt het barbecuefestijn in dezelfde zaal. Achteraf is er volop dansgelegenheid. Voor de koffietafel en barbecue kan je inschrijven via 057 30 09 59 of 0473 29 34 65. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen tot en met het 6de leerjaar 8 euro. Op zondag is er een autozoektocht meer voorzien, wegens te weinig belangstelling bij de laatste organisaties.

De prijzenpot

Het hoogtepunt van het Lentefeest is en blijft evenwel de verkiezing van de 31ste Lentefee op zaterdag 5 april. En Wilfried heeft ook dit jaar weer drie gemotiveerde kandidates kunnen strikken voor de strijd om het felbegeerde kroontje. De verkiezing bestaat uit een bloemenproef, een behendigheidsproef, een supportersproef en natuurlijk speelt ook de kaartenverkoop een rol. De grootte van de prijzenpot hangt ervan af.

Het wordt op zaterdagavond 5 april alvast drummen geblazen voor een plaatsje in Het Christen Volkshuis. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. (PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 28 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier