Drie Howest-studenten ‘Sport & Bewegen’ laten 50-plussers genieten van wandelvoetbal in Brugge

Redactie KW

Op een balletje trappen, staat geen leeftijd. Op de snelheid ervan wél. Net daarom zetten drie Howest-studenten hun schouders onder de organisatie van de Wandelvoetbal Cup.

De derde editie van dit toernooi vindt op donderdag 20 april plaats op het kunstgrasplein van Club Brugge. Meer dan 20 teams van 55-plussers hebben beloofd de voetbalschoenen aan te binden.

Voetbal blijft de geesten beroeren. Of het nu langs de lijn is of op het grasveld. Inzake belevingswaarde staat er ook geen leeftijd op de liefde voor de populairste balsport van het oude continent. Voor Axel Billiet (22), Jaimy Borret (21) en Seppe Rotthier (21) een aansporing om in samenwerking met de communitywerking van blauw-zwart oftewel de Club Brugge Foundation in het Jan Breydelstadion de derde editie van de Wandelvoetbalcup op poten te zetten. “Met zijn drieën volgen we de opleiding ‘Sport & Bewegen’ aan Howest oftewel de Hogeschool West-Vlaanderen”, zegt Billiet. “Net omdat bewegen voor iedereen zo belangrijk is, besloten we om als jaartaak de derde editie van de Wandelvoetbal Cup op de rails te krijgen.”

Buitenlandse teams

Cynici zullen beweren dat je als abonnee zelfs wandelvoetbal in Play-off 1 voor je kiezen krijgt, maar het blijkt wel degelijk om een aparte discipline te gaan. Het gaat om een variant op het traditionele voetbalspel en vindt zijn oorsprong in Engeland. Wat het spel zo bijzonder maakt: lopen, hoge ballen en fysiek contact zijn uit den boze. “Op deze manier laat deze teamsport 55-plussers genieten van competitieve en sociale aspecten van voetbal, maar binnen de beweegmogelijkheden waar ze nog over beschikken”, duidt Borret.

Met succes, want nog voor de countdown naar het toernooi is ingezet, hebben zich al meer dan twintig teams ingeschreven. En die teams komen niet enkel uit het binnen-, maar ook uit het buitenland, want ook PSV en Heracles Almelo hebben toegezegd om op donderdag 20 april een team af te vaardigen naar het kunstgrasveld van Club Brugge, gelegen aan de Olympialaan 72 in Sint-Andries. “Op die manier kunnen die buitenlandse deelnemers hun deelname aan ons toernooi combineren met een bezoek aan onze stad, wat ook het plaatselijke toerisme ten goede komt”, zegt Rotthier.

Gesigneerde shirts

De eerste wedstrijden vangen om 10 uur aan, de finale staat gepland voor 16.30 uur. De winnaar keert met een beker huiswaarts. Deelnemen kost vijftien euro per persoon. Dankzij die financiële inbreng ben je als wandelvoetbalspeler niet enkel verzekerd, je krijgt ook nog twee consumptiebonnen en een broodlunch. “We voorzien ook een tombola met als hoofdprijzen gesigneerde voetbalshirts van Club Brugge”, geeft Billiet nog mee. “Bovendien komen aan het eind van het toernooi bekende oud-spelers van Club Brugge langs. Deelnemers zullen met hen een babbel kunnen slaan en foto’s of selfies laten nemen.”

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier