Drie Brugse drukkers krijgen straatnaam in woonproject Den Indruk

Redactie KW

Donderdagvoormiddag onthulde schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen Franky Demon (CD&V) de drie straatnamen van het project Den Indruk op de voormalige site van drukkerij Die Keure.

De drie straatnamen verwijzen naar Brugse drukkers uit de achttiende eeuw. Het gaat om de Jospeh Bogaertstraat, de Andreas Wydtstraat en de Cornelis de Moorstraat. “Door voor deze straatnamen te kiezen, wordt er verwezen naar de voormalige drukactiviteiten op deze site”, sprak schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen Franky Demon (CD&V).

Op Den Indruk dat je vlakbij de Brugse Vesten langs de Gentpoortvest 45 vindt, komen 23 woningen en 18 appartementen. Demon noemt dit inbreidingsproject “innovatief. Het is een prachtig voorbeeld van reconversie van een oude bedrijfssite naar een project met gediversifieerd wonen in de binnenstad, op een passende schaal ten aanzien van de omgeving en met een kwalitatieve hedendaagse architectuur”, aldus de schepen.

Ruwbouw

“De werken gaan aan een indrukwekkend tempo vooruit”, zegt Nicolas Bearelle, die zeven jaar geleden samen met Piet Colruyt Re-Vive oprichtte. “Momenteel vinden de voorbereidende werken voor de kelderverdieping van de appartementen plaats. Ook aan de impressionante put, waar een ondergrondse parking komt, wordt stevig doorgewerkt. De bouw van de woningen schiet eveneens goed op. Zowel de gevelmetselwerken als de dakwerken gingen onlangs bij een deel van de woningen van start. Normaal gezien wordt het einde van de ruwbouw van de woningen voorzien tegen juni. Het einde van de ruwbouw van de appartementen staat gepland tegen oktober.”

(svv – foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier