Drie agenten van PZ Oostende bedankt voor hun heldendaad

Redactie KW

Politie-inspecteurs Jörgen Driessen, Kevin Warnier en Arvid Van Parys redden op 22 oktober 2012 een vrouw uit een brandende woning in de Peter Benoitstraat in Oostende, op gevaar voor hun eigen leven. Het trio kreeg vandaag een medaille van het Carnegie Hero Fund.

De drie inspecteurs voor het pand in de Peter Benoitstraat, waaruit ze de dame van middelbare leeftijd, op gevaar van hun leven gered hebben: Arvid Van Parys, Kevin Warnier en Jörgen Driessen. (Foto FRO)

“Ploeg 1 was van dienst in die nacht,” vertelt inspecteur Jörgen Driessen. “Even na middernacht werd aangebeld in de kazerne aan de Alfons Pieterslaan, met de melding dat er een hevige brand was in de nabijgelegen Peter Benoitstraat. Samen met collega’s Kevin Warnier en Arvid Van Parys ben ik naar de Peter Benoitstraat gelopen en daar stelden we een uitslaande brand vast op de tweede verdieping. Aan het venster van de eerste verdieping zagen we een dame staan. Ze reageerde niet meteen op ons geroep om naar beneden te komen. We moesten vlug beslissen en hebben de voordeur opengestampt. Gehuld in dekens zijn we binnen gegaan. De vrouw was zich van geen kwaad bewust en wilde niet direct mee gaan. We hebben haar samen naar beneden gebracht. De traphal was al vol rook en vooraan vielen stukken glas en hout naar beneden, maar we konden haar veilig buiten brengen.”

“We wisten dat er drie mensen geregistreerd stonden op dat adres”, vervolgt Jörgen. “Eén persoon kon zich onmiddellijk zelf in veiligheid brengen. De tweede hebben wij gered. Het was te gevaarlijk om nog eens in het brandende huis te gaan naar de derde verdieping. Na de eerste bluswerken zijn de brandweermannen naar binnen gegaan. Jammer genoeg had de derde bewoner de brand niet overleefd. Het is speciaal dat we voor onze moed en opoffering geëerd worden, maar het had beter niet moeten gebeuren!”

(FRO)