Drama in Oostendse carnavalwereld: kandidaat Bollie geeft forfait

De nummertrekking vond toch plaats. © FRO
Redactie KW

De Oostendse carnavalswereld zit in zak en as. Uitgerekend op de dag van de nummertrekking heeft kandidaat Bollie om onbekende redenen beslist om zich terug te trekken uit de verkiezing.

Een officiële reden is niet bekend. Aan de telefoon wilde Erwin ‘Bollie’ Lacquaye zondagmorgen geen commentaar geven. Op Facebook schreef hij zaterdagavond dat hij zijn lint heeft afgedaan. Hij zal de opbrengst van zijn campagne tijdens het weekend van 5 tot 8 mei schenken aan de vzw ‘Carnavalisten met een Hart’.

Kroegentocht in zes cafés

De Orde van De Kloeffe organiseerde zaterdagavond in Zaal Pax een gezellig feestje. Hoogtepunt van de avond moest de jaarlijkse nummertrekking worden voor de twee kandidaten voor de verkiezing van Prins Carnaval Groot-Oostende 2016, Sonny Deneve alias ‘Sonny’ en Erwin Lacquaye alias ‘Bollie’. Zaal Pax was voor de gelegenheid kleurrijk aangekleed met ballonnen en slingers en uiteraard veel affiches van beide kandidaten. De nummertrekking moest plaatsvinden om 23 uur.

Kandidaat Bollie en zijn fans waren al aanwezig van 21.30 uur. Even na 22 uur maakte ook kandidaat ‘Sonny’ zijn opwachting. Na een gezellige kroegentocht met afspraak in zes Oostendse cafés of tavernes, kwam de dansleider van de Orde van de Wullok – gevolgd door een dertigtal zingende fans – de feestzaal binnen gedanst. Geen mens weet of er woorden waren tussen de fans van beide kandidaten, maar feit is dat tegenkandidaat Bollie na de feestelijke intocht van Sonny opgestaan is, zijn jas heeft aangetrokken en samen met zijn fans de zaal verlaten heeft. De vele aanwezigen wisten niet wat ze zagen.

Voorzitter aan de grond genageld

Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe en organisator van het feest in zaal Pax en de prinsverkiezing in Zaal Wellington op 20 februari, stond aan de grond genageld. “Ik heb Bollie de zaal zien verlaten en geloofde niet wat ik zag. Blijkbaar heeft hij aan enkele mensen gezegd dat het voor hem niet meer hoefde.Omstreeks 22.30 uur kwam iemand mij melden dat op de Facebookpagina van Bollie stond te lezen: ‘Ik heb juist mijn lint als kandidaat Prins Carnaval Groot-Oostende afgedaan’. Ik heb Bollie dadelijk opgebeld en hij heeft mij bevestigd dat hij, ondanks zijn grote campagne en de voorverkoop van 500 entreekaarten, geen kandidaat meer is! Uiteraard is dat voor het Oostendse carnaval en voor de prinsverkiezing op 20 februari een grote ‘strop’, een drama! Sonny staat er alleen voor. Nu nog een tweede kandidaat uit de mouw schudden zou gek zijn. Weg ambiance en spanning, er zal geen verkiezingsstrijd meer zijn. Er zal ook minder volk naar het Prinsenbal komen. Het betekent wel dat Sonny er op 20 februari in zijn eentje moet in slagen 600 stemmen achter zijn naam te krijgen.”

Kandidaten Sonny en Bollie in betere tijden
Kandidaten Sonny en Bollie in betere tijden© FRO

Om 23.30 uur werden – tijdens de verwarring – de nummers voor de campagne toch getrokken. Sonny trok het nummer 3, Bollie kreeg het nummer 5. Ook voor de titels van Prins en Prinses Derde Leeftijd 2016 is er telkens maar één kandidaat.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier