Dottenijs krijgt wereldprimeur van Escapethebox

Redactie KW

Kortrijkzanen Henri Vanneste en Jelle Seynaeve lanceerden zaterdag hun ESCAPETHEBOX, een ingenieuze koffer met sloten en codes. Het doel: alle codes kraken. De koffer is een wereldprimeur.

De gezworen vrienden Henri Vanneste (37) en Jelle Seynaeve (32) zijn beiden leerkracht. In bijberoep organiseren ze via hun bedrijfje 2entertainu teambuildings en evenementen. Nu pakken ze uit met het spel ESCAPETHEBOX, waar ze een jaar aan werkten. De vrienden Thomas, Nele, Janne, Dieter, Delfien en Kevin uit Dottenijs mochten als allereerste de codes en de box proberen te kraken.

“Het is ‘ontsnappen uit je eigen huis’. Het klinkt vreemd maar is een hilarisch concept voor bij je thuis”, zeggen de makers. Zij haalden het idee bij de populaire Escaperooms. “Daar zitten je opgesloten in een ruimte en moet je binnen een bepaalde tijd buiten geraken. Wij hebben de zaken omgedraaid. Binnen anderhalf uur moet je met je team in de box geraken en alle mysteries die er in verstopt zitten ontrafelen. Wanneer je jouw unieke code ingeeft, start de aftelklok. Via een app en een bijhorende map krijg je ook eventuele tips.” Volgens de heren een leuke belevenis voor families, vrienden of groepen. “Het is niet zozeer een doespel, het is meer een breinspel. Het is ook een gelegenheid om samen te werken voor een bepaald doel: alle mysteries oplossen. Dat is ook iets wat komt uit onze ervaring als organisators van teambuildings”, aldus Henri. De ervaring leert dat alle codes kraken haalbaar is in anderhalf uur.

(PVH – foto JVGK)