Dorpspunt 'In Beveren' wint Matexi-award

19/05/17 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:18

Dorpspunt 'In Beveren' heeft donderdagavond in Brussel de Matexi-Award voor het meest verbindende buurtinitiatief gewonnen.

Dorpspunt 'In Beveren' wint Matexi-award

Elien Vandenbussche en Jolien Mahieu van het Dorpspunt krijgen onder het goedkeurende oog van de Alveringemse burgemeester Gerard Liefooghe hun prijs uit handen van waarnemend CEO Rik Missault van Matexi. © AB

Dorpspunt 'In Beveren' is een plek waar inwoners uit Beveren aan de IJzer elkaar kunnen ontmoeten. Omdat dit ook een buurtwinkel is waar je producten van lokale producenten kan kopen, brengt dit project dat De Lovie er drie maanden geleden opstartte verdwenen diensten naar het plattelandsdorp terug. De jury waarin onder meer Karel Van Eetvelt van Unizo zat, vond dit een zeer mooi voorbeeld van maatschappelijke inbedding van de zorg, een creatie van wederzijdse betrokkenheid en een oplossing voor verdwenen diensten in een afgelegen woonkern.

(AB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!