Dorpskrant zet 35ste jaargang in

Redactie KW

Een nieuw nummer van de dorpskrant van Ramskapelle is uit. Zo zet de uitgevende vereniging Dorpsanimatie Ramskapelle de 35e jaargang in.

Bij het begin van een nieuw seizoen geeft Dorpsanimatie Ramskapelle telkens een nieuw nummer van de dorpskrant uit. In dit ‘eeuwjaar’ van de Eerste Wereldoorlog opent het lentenummer met een artikel over de jaarlijkse herdenking van de Slag om Ramskapelle die enkele decennia geleden niet altijd op veel medewerking en begrip kon rekenen. De redactie laat de dorpsgenoten Patrick Thielemans en Isabel D’hose over hun hobby vertellen: geocaching of op schattenjacht gaan via spitstechnologische hulpmiddelen.

De bladzijden over het verleden van Ramskapelle beschrijven hoe in de vorige eeuw het Groot Noordhof een vermaarde paardenfokkerij was. Aandacht gaat ook naar het concert van zaterdag 2 augustus met Liebrecht Vanbeckevoort, France Springuel en Ludwine Beuckels op de affiche. Pianist Vanbeckevoort, laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, celliste France Springuel, winnares van de Tsjaikovskywedstrijd in Moskou en violiste Ludwine Beuckels spelen die zaterdagavond werk van Mendelssohn, Grieg, Schumann en Dvorak.

Voorts schrijft de dorpskrant over de Leuvense oud-rector Honoré Van Waeyenbergh die in oktober 1914 in Ramskapelle stukken schrapnel in zijn arm kreeg en in 1970 voor de laatste keer de herdenking van de Slag bij Ramskapelle bijwoonde. De afdruk van een prentbriefkaart van het dorpsplein en een foto van het 3de en 4de leerjaar van de basisschool neemt de redactie in haar lentepublicatie op. Andere artikelen gaan over de dorpsquiz, de 50-jarige kaartclub Met de Muil en overige nieuwtjes en weetjes van het dorp. (DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier