Dorpskernvernieuwing van Langemark opnieuw op de helling nu Infrax op zeker wil spelen

15/11/16 om 06:27 - Bijgewerkt om 06:25

De klachten van Ann Top trekken voorlopig een streep door de dorpskernvernieuwing en de aanbouw van het gemeentehuis in Langemark. De gemeenteraad besliste in beide dossiers de werken te verdagen wegens het ontbreken van juridische zekerheid.

Ann Top ging bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen in beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning van de dorpskernvernieuwing en de uitbreiding van het gemeentehuis. Zij woont in het smalle straatje, de Donkerweg, dat ook wordt vernieuwd, en vreest nog meer wateroverlast op haar eigendom door de rioleringswerken. Infrax laat nu weten geen financiële risico's te willen nemen, tot er absolute juridische zekerheid bestaat dat de vergunning voor de dorpskernvernieuwing niet meer kan bestreden worden. Wil de gemeenteraad toch gunnen, dat moet ze een overeenkomst tekenen dat Infrax volledig vrijwaart van schadevergoedinge...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!