Dorine helpt je om goede voornemens waar te maken

Dorine Staelens geeft wekelijks Zumbalessen in de turnzaal van vrije basisschool De Stap. © WO
Redactie KW

Elk nieuw jaar maken heel wat mensen goede voornemens, zoals gezonder gaan leven en meer bewegen. Maar veel velen houden het na enkele keren joggen al weer voor bekeken. Een wekelijks uurtje Zumbales of piloxing met Dorine Staelens kan misschien een goed alternatief bieden.

Dorine Staelens is fitness, sport- en groepsdansinstructeur. Intussen geeft ze al acht jaar Zumbafitness, een dansfitness op het ritme van Latijns-Amerikaanse muziek zoals salsa, merengue, bachata en cumbia. “Op zevenjarige leeftijd was ik al bezig met verschillende muziekstijlen dankzij mijn grootouders die erg muzikaal waren. Zelf gebruik ik heel graag Afrikaanse ritmes tijdens mijn lessen. Het is een leuke manier om aan de conditie te werken. De sfeer tijdens de sessies is zo goed dat de deelnemers na afloop vaak samen nog iets gaan eten of drinken.”

“Iedereen is welkom”, zegt Dorine. “Ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Of het nu mensen zijn van 18 of 70 jaar, ik zorg ervoor dat iedereen meekan.” Toch zijn het vooral vrouwen die zich door Zumba aangesproken voelen. “Hier zijn mannen die Zumba dansen nog altijd een uitzondering, in tegenstelling tot Brussel of Wallonië waar veel meer mannen aan Zumbafitness doen. Hier voelen de mannen zich blijkbaar geïntimideerd tussen al die vrouwen.” Dorine Staelens geeft elke maandag van 19 tot 20 uur Zumbales zonder voorafgaande inschrijving in de turnzaal van VBS De Stap in Lauwe.

Strak buikje

Daarnaast geeft Dorine ook lessen piloxing, fatburner en abs. “Piloxing gebeurt blootvoets en is een combinatie van spieropbouwende pilatesoefeningen, krachtige boksoefeningen en leuke danspassen met aandacht voor lenigheid, evenwicht en spieropbouw”, legt ze uit. “Fatburner en abs is dan weer een intervaltraining met korte maar intensieve oefeningen, gecombineerd met tal van buikspieroefeningen.”

“Deze fitnesslessen zijn intensiever en spreken meer ervaren sportievelingen aan”, weet Dorine. “Vooral vrouwen die willen vermageren en een strak buikje willen komen er op af. Vanaf 17 januari geef ik in cc De Steiger elke woensdag van 19.30 tot 20.20 uur piloxing en aansluitend van 20.20 tot 21 uur is er fatburning en abs. Vooraf inschrijven via cc De Steiger is wel vereist”, aldus Dorine.

Dorine Staelens is niet alleen een sportieve dame maar ze is ook heel creatief. “Onder impuls van mijn doopmeter, die directrice was van een kledingbedrijf, was ik van jongsaf al bezig met het maken van kleding”, vertelt Dorine. “Binnenkort studeer ik af als patroonmaakster, een onderdeel van mode-ontwerper. Ik heb mijn eigen kledinglijn Dee S Collection ontworpen met sportieve, stoere, soms gedurfde maar ook elegante stukken, niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen.”

Collectie

De collectie gaat van hoodies en sweaters over leggings en shorts tot bustiertopjes en accessoires zoals mutsen, handschoenen, armbanden en tassen. “Ik teken, ontwerp en maak alle kledingstukken zelf. Ik maak alles op maat en de klant kan ook zelf de kleuren en de stof van het gewenste model kiezen”, besluit Dorine.

Op zaterdag 3 februari om 15 uur geeft Antony Quagliata in cc De Steiger een aerodancedemonstratie met aansluitend om 16 uur Zumbafitness met Dorine Staelens en Petra Vanwildemeersch.

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier