Doorniksewijk krijgt binnenkort voor het eerst kerstverlichting

Redactie KW

De grootschalige werken in de Doorniksewijk, die nog tot eind februari 2018 duren, zorgden de voorbije maanden voor heel wat hinder voor bewoners en handelaars. Om tegemoet te komen aan de zware dobber, wil het stadsbestuur van Kortrijk tijdens de eindejaarsperiode graag iets extra doen.

De Kortrijkse binnenstad is tijdens de eindejaarsperiode steeds versierd met kerstverlichting. Dat kan dankzij de goede samenwerking tussen het BID, de stad en de handelscomités. De Doorniksewijk behoort niet tot de binnenstad en werd zo nog nooit verlicht tijdens de eindejaarsperiode. Het handelscomité van de Doorniksewijk voorziet dit jaar voor de eerste keer kerstverlichting. Om dat te realiseren moeten er een aantal voorzieningen gebeuren voor de bekabeling.

De stad komt hier financieel in tussen bij wijze van minderhinder maatregel. Het handelscomité kocht zelf de sfeervolle kerstverlichting aan. De lichtjes zullen tot 8 januari branden van 7 tot 23 uur. “Wij willen na maanden hinder de (kerst)sfeer terug brengen”, klinkt het bij Gudrun Bekaert van het handelscomité Doorniksewijk. “Dankzij de tussenkomst van de stad is investeren in kerstverlichting voor het eerst haalbaar.”

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken (SP.A) geeft aan heel goed te beseffen wat voor een lastige periode de handelaars in de Doorniksewijk doormaken. “Vandaar dat we graag ons steentje bijdragen. De belangrijkste toegangspoort van onze stad krijgt nu ook voor de eerste keer een sfeervolle aankleding in de kerstperiode.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier