Don Jaime-reclame weg van Europacentrum in Oostende

Redactie KW

De reclame voor het cavamerk Don Jaime is verdwenen van de hoogste verdieping van het Europacentrum. Groen blijft ijveren om er een ‘positieve boodschap’ voor Oostende of iets artistiek op te hangen.

Groen pakte in juli uit met het voorstel om de reclame voor Don Jaime van het Europacentrum te verwijderen en te vervangen door een mooie boodschap of iets artistiek. De partij wil dat het stadsbestuur daarvoor tussenkomt bij de Marchand Brothers, de ondernemersfamilie die eigenaar is van een deel van het Europacentrum, onder meer van de hoogste verdiepingen.

“Ga het gesprek aan”

“We stelden daarover een schriftelijke vraag aan het stadsbestuur”, zegt Groen-fractieleider Wouter De Vriendt. “Sinds 2014 betalen de eigenaars elk jaar 858 euro aan de stad als belasting op uithangborden. In de berekening – die correct is – wordt enkel rekening gehouden met het aantal vierkante meters, maar niet met deenorme hoogte en het enorme bereik van het winkelpaneel. In dat opzicht is 858 euro een koopje.”

“Groen is in elk geval tevreden dat het debat is opgestart. Nu de reclame zelfs is verdwenen van het gebouw, is er misschien wel de gelegenheid om een stap vooruit te zetten. Er is nu de opportuniteit om het gesprek met de eigenaars aan te gaan. De bal ligt nu in het kamp van het stadsbestuur. Zij mogen dit niet lossen. Ga de dialoog aan en gebruik ook de positie als mede-eigenaar van het Europacentrum. De voorbije weken toonden aan dat ons voorstel in Oostende op veel steun kan rekenen, hopelijk hebben de Marchand brothers daar oor naar.”

“Ik heb het ook gezien”

Een blik op het Europacentrum leert inderdaad dat de Don Jaime-reclame van de hoogste verdieping is verdwenen. Rudolf Marchand weet naar eigen zeggen niet hoe dat komt en ook niet of de reclame nog terugkomt. “Ik heb het ook gezien”, is zijn laconieke antwoord. Verder geeft hij enkel volgende reactie: “Als geboren Oostendenaar ga ik me niet verlagen tot een polemiek met een kartel van banale politici in Oostende. Ze slaan rood uit van rancune en groen van jaloezie.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier