Dolle dinsdagstoet trekt dinsdag door de straten van de Madonna

Op de foto zien we het stoet- en kermiscomité met vooraan v.l.n.r.: Claudia Claridi, Katty De Jaeger, Deborah De Smaels, Jenny Storme met de stoetmascotte de kleine Sterre Vermeulen op de schoot, Anja Decommere, Julie Zutterman en Lien Vanderriest. Staand v.l.n.r.: Lorenzo Hoorelbeke, Philip Van Insberghe, Christof Constandt, Bart Cappoen, Bert Vermeulen en Danny Noyelle. © RB
Redactie KW

Op de Madonna vindt op dinsdag 21 augustus vanaf 19.30 uur de 30ste editie van de Dolle Dinsdagstoet plaats. Ter gelegenheid van deze 30ste uitgave zorgde het stoetencomité voor enkele toffe en originele nieuwigheden.

Het stoetencomité bestaat uit Claudia Claridi, Katty De Jaeger, Deborah De Smaels, Jenny Storme, Anja Decommere, Julie Zutterman, Lien Vanderriest. Lorenzo Hoorelbeke, Philip Van Insberghe, Christof Constandt, Bart Cappoen, Bert Vermeulen en Danny Noyelle. “Een dergelijke stoet door de straten laten paraderen is niet niks“, stelt Anja Decommer. “Het kost ook een bom geld. Via een aantal sponsors en inwoners, die naar onze nevenactiviteiten komen, proberen we financieel rond te komen.”

“Elk jaar groeien we verder en we mogen altijd nieuwe deelnemers verwelkomen”

“De dertigste editie wordt een specialleke. Vanaf 18.30 uur pakken we in de straten en op het podium op het marktplein met een voorprogramma uit. De Dolle Dinsdagstoet zelf trekt vanaf 19.30 uur door de straten van de Madonna. Na de stoet is er nog een avondprogramma, inclusief een spetterend vuurwerk”, stelt Philip Van Insberghe. Alles begon anno 1989 toen wijlen Daniël Markey met enkele verklede parochianen door het dorp marcheerde. Dertig jaar later mogen we gewagen van een complete stoet met alles erop en eraan. Dit vertoon lokt ieder jaar duizenden toeschouwers naar de parochie.”

Ludieke taferelen

Het publiek mag weer heel wat ludieke taferelen verwachten. “De stoet is heel divers, alles kan, als het maar zot is”, vervolgt Jenny Storme. “Dat kan gaan over de geschiedenis van de Madonna, lachen met actuele toestanden, gekke fietsen, een parodie op bekende televisieprogramma’s, danseressen, Vlaamse vedetten en met de verkiezingen in zicht zal hiermee waarschijnlijk ook de draak gestoken worden. Elk jaar paraderen zo’n 35 groepen voorbij de massa”, weet Anja. Bert Vermeulen pikt in: “Wat begon met enkele bescheiden karren is uitgegroeid tot een grote stoet. En elk jaar groeien we verder. We mogen ook altijd nieuwe deelnemers verwelkomen.”

“Tussen de parade door valt er ook af en toe wat lekkers te rapen”, zegt Jenny Storme. “Andere vaste waarden zijn de ouderraad, KAJ, Chiromeisjes en -jongens Langemark, Luc van de Veldhoek… Ook eenmalige stoetenlopers lopen ertussen. Verschillende fanfares en muziekgroepen tekenen voor het muzikale luik en onze eigen reus Celten Den Trimard marcheert ook in een spiksplinternieuwe outfit mee. Daarnaast hebben we ook nog enkele verrassingen in petto.”

Randanimatie

“Om deelnemers te motiveren delen we ook prijzen uit. De mooiste wagen of tafereel krijgt 200, 100 en 50 euro, en voor de jeugd onder de 12 jaar is er 100, 50 en 25 euro voor de winnaar. Iedere deelnemende groep krijgt 35 euro om de verenigingskas te spijzen. ” De stoet vertrekt om 19.30u. aan de vroegere locatie in de Klerkenstraat op de Madonna. Er is parkeergelegenheid aan café Transvaal, in de Kerkstraat en ter hoogte van de boerderij van Kristof Roose. De jubileumeditie trekt dit jaar op dinsdag 21 augustus door de straten. Op zaterdag 18 augustus geeft men het feestelijk startschot in ‘t Buskantje met allerhande acts en gaat men op zoek naar Madonna’s grootste talent (inschrijven bij kapsalon Vera of dolledinsdagstoet@telenet.be voor 10 augustus), gevolgd door Mike Wolfs, finalist van ‘The Voice’, en een party met dj Arnaud. Op dinsdag 21 augustus start het voorprogramma vanaf 18.30 uur in de cafés, in de straten en op het podium. Er is een show vanaf 21.30 uur op het podium op het marktplein en om 22.30 uur is er een grandioos vuurwerk. (RB)

Info: Anja Decommer 0498 29 50 44, Jenny Storme 0499 14 38 80, Philip Van Insberghe 0498 92 46 06 en Julie Zutterman 0498 32 87 87.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier