Dokterspraktijk midden de festivalzone op Dranouter

Redactie KW

In 1984 werd Marc Leroy de dokter van het festival van Dranouter. Dit jaar zal hij voor het eerst vanuit zijn praktijk de nodige medische zorgen aan de festivalgangers kunnen geven. Zijn dokterskabinet ligt immers midden de festivalzone. “Gelukkig kennen we de laatste jaren steeds minder en minder dronkenlappen en druggebruikers.”

Op de oprit van zijn dokterspraktijk wordt de tent van het Rode Kruis opgesteld. “Daar worden de hulpbehoevende festivalgangers opgevangen om dan de juiste zorgen toe te dienen in mijn dokterspraktijk. In het verleden gebeurde dat in een container op de festivalweide, maar dat had toch wel zijn beperkingen. Zo zal er nu toch wat minder stress zijn bij het verzorgen van de bezoekers aan het festival.”

Ondertussen stelt dokter Marc Leroy vast dat de festivalgangers zich steeds beter gedragen en het gebruik van alcohol en drugs binnen de perken blijft. “Snijwonden, brandwonden en insectenbeten komen het meest voor”, aldus de festivaldokter. Het festivalweekend van Dranouter wordt zonnig maar niet heet. “Toch raad ik iedereen aan voldoende te drinken, en liefst water natuurlijk.”

(MD)