Doek valt over Kuurnse Sterrenstoet

Op de foto de leden van de jeugdvereniging KSA Leiezonen uit Kuurne die vier dagen lang rondtrokken om geld op te halen voor Poverello. © NSK
Redactie KW

De Sterrenstoet, een aloude traditie in Kuurne, houdt op te bestaan. “Niet alleen de opbrengst gaat bergaf, ook het aantal vrijwilligers dat aan de stoet wil deelnemen, blijft dalen”, motiveert Jason Vandekerkhove, hoofdleider van KSA Leiezonen, de spijtige beslissing.

Sinds jaar en dag trekt in de maand januari de Sterrenstoet door de Kuurnse straten. Twee praalwagens, omringd door fakkeldragers, rijden vier dagen rond om geld in te zamelen voor het goede doel. Met spijt in het hart heeft de leiding van KSA Leiezonen een drietal weken geleden noodgedwongen besloten om deze aloude traditie niet langer voort te zetten.

“We stelden al enkele jaren vast dat – behalve de opbrengst – ook het aantal vrijwilligers dat aan onze Sterrenstoet wenst deel te nemen, blijft dalen“, zegt Jason Vandekerkhove, hoofdleider van KSA Leiezonen. “Vooral de Warmste Week van Studio Brussel, die net voor de jaarwissel plaatsvindt, is de grootste boosdoener! We kregen de voorbije jaren regelmatig te horen dat de mensen al eerder geld hadden geschonken aan een of ander initiatief van de Warmste Week, waardoor wij in de kou bleven staan. Bovendien bleef het kostenplaatje van de Sterrenstoet ook verder oplopen, vandaar deze toch wel moeilijke beslissing.”

“De Warmste Week was voor ons de grootste boosdoener” – Jason Vandekerkhove, hoofdleider KSA Leiezonen

Vorig jaar bracht de Sterrenstoet van KSA Leiezonen net geen 2.000 euro in het laatje. Het ingezamelde bedrag werd toen geschonken aan Poverello. KSA Leiezonen wil vanaf dit jaar met een ander initiatief van start gaan. Er liggen al diverse ideeën op tafel. De opbrengst van het nieuwe initiatief zal eveneens aan een goed doel worden geschonken. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier