Dj Jan Vererfven wil Waregem nog eens massaal zien ‘plakken’

© Willy Depraetere
Redactie KW

Met Jan Vererfven prijkt een op het eerste gezicht verrassende naam op de affiche van de Waregem Koerse Feesten. De bekende Waregemse opticien sluit op zaterdag 30 augustus Bavik Live in Park Casier achter de draaitafel af.

Jan beleefde zijn gloriejaren als dj tussen midden jaren zeventig en begin jaren tachtig in De Hoop en doet occasioneel oude tijden herleven. In die legendarische locatie, vanaf 1975 door Jan De Cock tot een van de eerste kunstencentra in Vlaanderen omgedoopt, zette Jan zijn eerste stappen als dj.

De Hoop had niet meteen de beste naam bij ouders van uitgaande jeugd. “Men vond ons te alternatief en dacht dat we een drugstent waren, maar dat is nooit het geval geweest”, zweert Jan. “Dat leidde tot leuke situaties van ouders die hun kroost naar een dansavond in Groenhove brachten. Eens ze hun kar gekeerd waren, gingen de jongeren te voet naar De Hoop. Maar tegen 1.30 uur stonden ze netjes terug aan Groenhove”, lacht de opticien. “De eerste fuif lokte bij wijze van spreken twaalf man en een paardenkop, maar al snel werden het er twintig, vijftig… In de jaren 77-78 waren we thé place to be voor alles wat new wave en punk was.”

Voor Bavik Live op 30 augustus doet Jan onder de noemer ‘Muziek Publiek!’ een beroep op de goede platensmaak van de Waregemnaar. “Alle voorstellen van nummers gemaakt tussen de jaren zestig en 2000 zijn welkom. De mensen moeten wel weten dat polonaises niet aan mij zijn besteed. Ik begin kort na middernacht aan mijn dj-set, hét moment om Waregem met enkele slows nog eens massaal te zien ‘plakken’.”

(TV – foto WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier