Dit weekend wedstrijd Ringwerk voor Waak- en Verdedigingshonden in Hondenschool Te Lande

Keurmeester Hugo Gesquière, meervoudig kampioen Ringwerk Guido Devos, Martin Ghesquière, Emmanuel Devos, Frederik Huyghe en pakwerker Wim Deroo verwachten veel belangstelling voor deze topwedstrijd. (Foto MD) © (Foto MD)
Redactie KW

Hondenschool Te Lande organiseert op 5 en 6 april de jaarlijkse topcompetitie Ringwerk voor Waak- en Verdedigingshonden.

Op zaterdag 5 en zondag 6 april organiseert Te Lande de jaarlijkse topcompetitie voor Waak- en Verdedigingshonden die aangesloten zijn bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. In de hondensport wordt deze competitie gewoon Ringwerk genoemd.

Disciplines

Niet veel hondenscholen in het land beperken zich tot een discipline voor de opleiding van honden. Zo organiseert Hondenschool Te Lande al trainingen voor puppy’s. Daarnaast zijn er disciplines als Gehoorzaamheid, Doggy Dance, Agility, IWR met speuren, gehoorzaamheid en pakwerk, Ringwerk, Show en Flyball. Al deze opleidingen hebben hun aanhangers, waardoor veel hondenliefhebbers elkaar op het domein van Te Lande in de Bankelindeweg kunnen ontmoeten. Op regelmatige tijdstippen nemen leden deel aan wedstrijden, en ook organiseert Hondenschool Te Lande zelf wel eens proeven. Bij Ringwerk zijn de honden onderverdeeld in vier categorieën met debutanten in de vierde categorie. Volgens de vordering in het leerproces klimmen de honden dan op naar de derde, tweede of eerste categorie. In deze laatste reeks is de moeilijkheidsgraad van de oefening dan ook het hoogst.

Keurmeesters

Op zaterdagnamiddag 5 april tussen 13 en 17 uur komen de debutanten aan bod. Op zondag 6 april start de 3de categorie om 9 uur, en op zondagnamiddag is het dan de beurt aan de hogere categorie 2 met het kruim van de Belgische africhting. De wedstrijden op zaterdag 5 en zondag 6 april in Te Lande worden beoordeeld door bekende keurmeesters als Johnny Misselijn uit Heule, Willy Van Driessche uit Gent en de eigen Hugo Gesquière. De toegang tot dit hondenspektakel is gratis. (PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier