Dit weekend nieuwe zoekacties naar Michael Vanassche

Redactie KW

Zaterdag 13 februari wordt opnieuw in de Heulebeek gezocht naar de jonge student. Vermoedelijk zou hij in het water gesukkeld zijn na een nachtje stappen.

Precies twee weken na zijn verdwijning is er nog steeds geen spoor van de 18-jarige Michael Vanassche uit Moorsele. Zoekacties leverden vooralsnog geen resultaat op.

Vrijdag stond een coördinatievergadering op het programma waarin alle mogelijke scenario’s nog eens op tafel werden gegooid. “We hielden de voorbije weken rekening met zelfdoding, ontvoering, een wegloper en zelfs een verkeersongeval, maar we blijven bij de enige logische piste, namelijk dat hij in het water is beland”, aldus Tom Janssens, woordvoerder van het parket, afdeling Kortrijk.

Volgens het gerecht is er kosten noch moeite gespaard om de jongen te vinden. “We hebben alle tips geëxploiteerd, de telefonie onderzocht, camerabeelden bekeken en uiteraard nog mensen ondervraagd, maar we zijn stilaan aan het einde”, klinkt het. Er werd de voorbije dagen ook nog eens ter plaatse gegaan en gezocht aan OC De Vonke in Heule, waar de jongen het laatst werd opgemerkt. Het resultaat bleef, net zoals bij de vorige onderzoeken, negatief.

Zoekactie 13 februari

Op zaterdag 13 februari om 10 uur werd gestart met een nieuwe zoekactie. Met een peleton van de Civiele Bescherming werd er gestart aan de Heulebeek in de omgeving van het park in Heule. Andere groepen waren actief in Heulebeek aan de kant Watermolen en aan de achterzijde van Shopping Noord in Kortrijk. Alain Remue (cel Vermiste Personen) en zijn collega Gerry Van Loock coördineerden de zoekactien samen met Procureur Verhaeghe en de politiediensten van Vlas. “Het volledig traject wordt momenteel verder afgespeurd. Het waterpeil van de Heulebeek – die wordt afgestapt tot aan de Leie- is overigens sterk gedaald in vergelijking met de situatie tijdens de vorige zoekactie”, vertelt Alain Remue. “We zullen nu vlotter kunnen werken.”

Dit weekend nieuwe zoekacties naar Michael Vanassche


Zondag gaan vrijwilligers zelf actie ondernemen en plannen ze een zoektocht langs de Leieboorden. Normaal zullen die mensen bijgestaan worden door enkele leden van de lokale politie.

Michael Vanassche verdween vrijdagavond 30 januari na een avondje stappen. Hij voelde zich plots onwel, ging naar buiten, sms’te nog naar zijn zus, maar daarna ontbreekt elk spoor naar de 18-jarige student. (BELGA / LO / Foto LO)

Dit weekend nieuwe zoekacties naar Michael Vanassche


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier