Dit parcours mogen deelnemers aan Worldrun van Wings For Life verwachten

Redactie KW

Het volledige parcours van de Worldrun van Wings For Life is bekendgemaakt. Wie het hele traject de bezemwagen te snel af blijft, passeert langs zeven oorlogssites in de Westhoek.

Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. Dat richt zijn pijlen op de genezing van ruggenmergletsels. Met de ‘Worldrun’ brengt de organisatie zichzelf wereldwijd onder de aandacht via een loopwedstrijd die in tientallen steden tegelijk wordt georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats op zondag 3 mei en doet ook de Westhoek aan.

Starten doen de deelnemers in Ieper. Opzet van de loopwedstrijd is dat je zo lang in de ‘wedstrijd’ blijft tot de bezemwagen, die aan een slakkengangetje en iets later dan het peloton het parcours aflegt, je heeft bijgebeend. Van aan de Menenpoort gaat het richting ‘Cemetery de Saint Charles’ op de Potyze in Ieper en vandaar naar Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke. Volgende passages zijn het St Julien Canadian Memorial en Cement House Cemetery in Langemark-Poelkapelle. Wie de Essex Farm Cemetery, grondgebied Ieper, haalt, heeft al 41 kilometer in de benen.

Daarna gaat de aandacht een hele tijd naar het lopen zelf, want pas na 66 km volgt het Dickebusch New Military Cemetery. Tussendoor hebben de lopers ook al het centrum van Poperinge aangedaan. De strafste kuitenbijters worden voor het slot bewaard, want vanaf km 80 bereik je Heuvelland. Daar haspelen de beteren van de deelnemers nog de laatste tien kilometers af.

Wie onderweg de man met de hamer tegenkomt, hoeft trouwens niet al liftend terug naar de startplaats. De organisatie pikt je op.

(FJA)