Dirk Coucke speelt doedelzak tijdens Labadoux Festival

© (Foto FODI)
Redactie KW

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei bruist het op het Labadoux Festival van de muzikale bedrijvigheid. Naast internationale groepen schenkt Labadoux ook aandacht aan plaatselijk talent, waaronder doedelzakspeler Dirk Coucke uit de Gentstraat.

Dit jaar is het Labadoux Festival al aan de 28ste editie toe. Dirk maakte al 26 edities mee. Hij was inderdaad pas 21 jaar toen hij als trouwe bezoeker aan café De Fagot de vraag kreeg van Jean-Pierre Deven om als medewerker mee te helpen met de uitbouw van het Labadoux Festival. Dirk zei ja en hielp enkele jaren mee aan de kassa. Daarna stond hij een tijd achter de toog en vervolgens werkte hij backstage mee, waar hij de controle voor zijn rekening nam.

Dirk en Labadoux zijn met elkaar vergroeid. Hij kan niet zonder dat jaarlijks festival en daarom neemt hij ieder jaar ook vakantie wanneer de opbouw begint en men daarna alles moet opruimen. Labadoux is voor hem werken en toch ontspannen. “Eén iets vergeet ik niet”, vertelt hij. “Tijdens een optreden van The Levellers ging het publiek zodanig uit de bol, waardoor we na dat optreden ‘s nachts met tien tot twintig medewerkers een volledige nieuwe houten vloer moesten leggen.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier