Directie Guldensporencollege in beroep tegen vonnis arbeidsrechter

Redactie KW

De directie van het Guldensporencollege gaat niet akkoord met het vonnis dat de arbeidsrechtbank recent uitsprak in het geschil tussen oud-directeur Luc Hendrickx (50) uit Kruiseke en de school. Na overleg met haar advocaten tekent de schooldirectie beroep aan bij het arbeidshof.

Twee jaar geleden werd Luc Hendrickx na ziekteverlof wegens een burn out door de directie een functie ‘met een nieuw takenpakket en de campus in Harelbeke als standplaats’ toegewezen. Luc Hendrickx, die voorheen directeur op de campus Kaai van het Guldensporencollege was, kon zich niet vinden in deze naar eigen zeggen degradatie. Nog volgens hem werden er geen duidelijke redenen gegeven om van job te veranderen. Luc Hendrickx stapte naar de rechter. Hij wordt inmiddels in het gelijk gesteld. Zijn advocaat Kurt Devos stuurt op een schadevergoeding aan.

Fusie

Algemeen directeur Geert Timperman herinnert eraan dat in 2013 veranderingen in het takenpakket van de directieleden en stafmedewerkers werden doorgevoerd. Dat gebeurde met de beste bedoelingen in het kader van de verdere uitbouw van een kwaliteitsvolle school. De fusie van verschillende scholen tot Guldensporencollege opende immers nieuwe perspectieven. De keerzijde van de medaille was dat niet alles bij het oude kon blijven. “We kozen toen resoluut voor gezonde vernieuwingen. Daarin stond het pedagogisch aspect centraal”, aldus directeur Timperman.

De schooldirectie is tot slot verwonderd dat de arbeidsrechtbank haar niet volgde. (JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier