Directie AZ Groeninge zorgt tijdelijk voor extra personeel

De actie kon op veel bijval rekenen. © LO
Axel Vandenheede

Het overleg tussen directie en vakbonden van AZ Groeninge heeft een tijdelijke oplossing opgeleverd: een aantal diensten krijgt versterking.

Concreet gaat het om extra personeelsleden voor de diensten operatiekwartier, ontwaakafdeling, sterilisatie, intensieve zorg en spoed. “De uitslaande brand is geblust, maar de interne brand is nog zeker niet onder controle”, verwoordt Danny De Brabandere van vakbond LBC de situatie. “Vrijdag al is er een nieuw overleg gepland.”

Met de actie deze morgen wilden personeelsleden, een 150-tal, hun stem laten weerklinken tijdens de gesprekken tussen directie en vakbonden. “Ze trekken zelf aan de alarmbel, want velen zitten op hun tandvlees”, aldus Danny De Brabandere en Annelies Vandenbussche van BBTK. “De onderhandelingen lopen al sinds augustus vorig jaar en verlopen heel stroef.”

Zorgdruk

“Zelf hebben we al een aantal oplossingen aangereikt, maar we worden niet gehoord”, vervolgt Annelies Vandenbussche. “In elk geval willen we dat tegen oktober of tegen ten laatste januari volgend jaar alles geregeld is. Er moet personeel bijkomen, want de zorgdruk wordt almaar groter.”

De vakbonden vroegen recent een verzoening aan en die blijft gehandhaafd. “Begin mei vindt die plaats.” Als er dan niets uit de bus komt, is een staking in AZ Groeninge niet uitgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier