Directeur Geert Hoorens van Zwin Natuur Park neemt ontslag

© Foto ML
Jos Remaut

Amper acht maanden nadat hij door de Deputatie is aangesteld als directeur van deze nieuwe recreatieve topbestemming, neemt Geert Hoorens (56) al ontslag. Hij doet dit om persoonlijke en familiale redenen.

Gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) bevestigt dat de ontslagbrief inderdaad binnen is. “We zullen hem donderdag bespreken in de deputatie, maar nu kan ik al zeggen dat wij zijn beslissing om ontslag te nemen om persoonlijke en familiale redenen ten volle respecteren. Het blijft uiteraard erg jammer dat wij zo kort na de opstart al op zoek moeten naar een nieuwe directeur, maar we hopen snel een opvolger te vinden, en misschien hebben we daar donderdag al nieuws over. Maar ik wil bij deze toch ook de geruchten de kop indrukken als zouden uitzichtloze problemen in het Zwin aan de basis liggen van dit ontslag.”

“Eerlijk blijven”

Ook Geert Hoorens zelf bevestigt dat de privé-motivatie essentieel was in zijn beslissing om zich terug te trekken. “Ik doe dit zelfs met pijn in het hart, want het Zwin Natuur Park is een gigantisch project met een enorm potentieel. Dat trouwens beslist aanslaat bij het publiek, want in de vijf maanden waarin het park open is, kregen we al 80.000 bezoekers over de vloer. En uiteraard zijn er bij de opstart van het Zwin kinderziektes, zoals elk project die wel kent. Maar die mogen zeker niet overroepen worden. Als ik echter bij mezelf voel dat ik om persoonlijke redenen niet meer kan functioneren zoals het hoort, dan moet ik eerlijk zijn. Eerlijk tegenover het Zwin, eerlijk tegenover de equipe, en eerlijk tegenover mezelf. En dus heb ik mijn conclusie getrokken.”

Geert Hoorens leek nochtans dé geknipte kandidaat om het Zwin te leiden. De keuze voor hem kreeg in de provincieraad overigens lovende commentaren, ook van de oppositie. Voordien was Geert twaalf jaar aan de slag als regiomanager Kust bij Westtoer. Hij was eveneens secretaris van het kustburgemeestersoverleg en heeft nauwe contacten met de kustgemeenten. Voor hij actief was bij Westtoer, heeft hij nog in de banksector gewerkt en zelf een bed&breakfast gerund in de Provence. Hij behaalde zijn bachelor in de economische en politieke wetenschappen aan de Claremont McKenna in de Verenigde Staten.

Ook Kris Struyf, al vele jaren het gezicht van het Zwin, verdwijnt uit beeld in het Zwin Natuur Park. Hij neemt persoonlijk verlof,o.m. om zich meer te kunnen toespitsten op de B&B die hij runt in de Ardennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier