Directeur AZ Zeno : “Normen voor personeel ziekenhuizen hopeloos verouderd”

Redactie KW

De afdelingen van dat ziekenhuis in Blankenberge en Knokke-Heist kregen de meeste opmerkingen van alle ziekenhuizen waarover de Vlaamse Zorginspectie al een rapport gepubliceerd heeft.

Directeur Frank Lescrauwaet zegt dat zijn ziekenhuis een opmerking kreeg omdat er niet altijd drie verpleegkundigen op de spoeddienst aanwezig waren, zoals vereist. “Dat is ook niet altijd nodig”, vindt de directeur. “Blankenberge is een ziekenhuis van 10.000 patiënten. Je kan dat niet vergelijken met een ziekenhuis als het UZ Leuven of het UZ Gent, die tien keer zoveel patiënten hebben.” Lescrauwaet klaagt ook het gebrek aan financiering aan.

De directeur neemt het de overheid evenwel niet kwalijk dat ze de inspectierapporten openbaar heeft gemaakt. “Dat dwingt ons om sneller vooruit te gaan”, zegt hij. Wel heeft Lescrauwaet er een probleem mee dat niet gewacht is tot alle rapporten beschikbaar waren. Er zijn nu maar achttien van de ongeveer negentig rapporten gepubliceerd. Tegen het einde van het jaar zouden alle rapporten online moeten staan.

Toch wil Lescrauwaet de schuld niet in andermans schoenen schuiven. Er worden maatregelen getroffen zodat het ziekenhuis “slaagt voor het herexamen”. Er moet volgens de directeur extra personeel bijkomen. “Al wordt dat met het tekort aan spoedverpleegkundigen niet gemakkelijk. Ook daar zit een stukje van het probleem”, luidt het.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier