Dinsdag vindt de 155ste paardenkoers in Oostrozebeke plaats

De paardenkoers is een vaste attractie van de oktoberkermis. Hiervoor staan Jan Maes, Marc Deruyck, Luc Vanyzere, Tineke Vanyzere en Carl Vandaele garant. © Foto CLY
Redactie KW

De paardenkoers is al 155 jaar het vaste ingrediënt van de oktoberkermis. Op dinsdag 6 oktober zullen de paardenliefhebbers weer massaal afzakken naar de oude vlaskouters van de gebroeders Vanyzere in de Ingelmunstersteenweg.

“Wij vormen al 20 jaar een heel sterke groep, dat is de sterkte van onze paardenkoers”, zegt Luc Vanyzere. “Weliswaar werd sinds jaren wat gesleuteld aan de ploeg en zijn er een paar nieuwe mensen bijgekomen. Marc Deruyck, een groot paardenliefhebber, en Tineke Vanyzere zijn de ploeg komen versterken.”

Het bestuur bestaat nu uit vijf mensen, waarvan twee hun vader hebben opgevolgd : Luc Vanyzere en Jan Maes. “Onder elkaar is niet alleen een specifieke taakverdeling afgesproken, maar we kunnen ook op elkaar rekenen. Ik denk bijvoorbeeld aan het onderdeel steeplechase. Er dient hiervoor een beek gegraven te worden en gezien de wedstrijd op een later uur gelopen wordt, moet er kunstverlichting worden aangebracht. Voor dit onderdeel kunnen we rekenen op bestuurslid Carl Vandaele. Ik zou zeggen dat we elkaar heel goed aanvullen.”

Belgisch kampioenschap

Dat de paardenkoers de tijden heeft getrotseerd, heeft volgens Carl Vandaele alles te maken met de vele trouwe sponsors. “Dit jaar gaan we dan ook het accent leggen op het verwennen van de vele sponsors uit Oostrozebeke en de omliggende gemeenten, maar daarnaast moet de paardenkoers ook een volksgebeuren worden. Wij willen nog meer volk aantrekken naar de koers zelf zoals dit het geval is bij het herfstcriterium.”

De 155ste editie vindt plaats in de Ingelmunstersteenweg op de terreinen gelegen achter de Colruyt. Er worden 120 deelnemers verwacht. De organisatie van de drafrennen gaat uit van de Harddraversmaatschappij de Mandel. Er wordt stipt gestart om 13.45 uur. Het programma voorziet vier reeksen met als neusje van de zalm de grote steeplechase, waarvoor de prijzenpot niet onaardig is. Zo rijft de winnaar van de steeplechase 1.300 euro binnen. Nog een uitschieter is de organisatie van het kampioenschap van België draf, een wedstrijd die gelopen wordt omstreeks 16.30 uur.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier