Diksmuide wint de GoeBezig prijs bij gemeentebesturen

Op de foto Kurt Vanlerberghe (schepen Diksmuide), burgemeester Janna Rommel-Opstaele (burgemeester Middelkerke) en Nele Vanveuren (medewerker). © Foto PB
Redactie KW

In Middelkerke werd deze morgen de GoeBezig prijs 2016 uitgereikt door de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen.

De prijs werd al voor de derde maal uitgereikt. Aangezien Middelkerke vorig jaar winnaar was, vond de uitreiking plaats in de kustgemeente. Winnaar bij de gemeentebesturen werd de stad Diksmuide. De prijs werd in ontvangst genomen door Nele Vanveuren, stafmedewerker en Kurt Vanlerberghe, schepen voor participatie van Diksmuide. Diksmuide kreeg de prijs onder meer omwille voor de oprichting van een bewonersplatform voor de 14 deelgemeenten en de financiële ondersteuning die gegeven wordt aan deze platforms.

Volgens de jury staat de aanpak van Diksmuide garant voor leren vanuit beide kanten en zowel de burgers als de politiek en gemeentepersoneel krijgen informatie uit de eerste hand en kunnen er direct op reageren. Schepen Vanlerberghe is tevreden en ziet in de prijs een erkenning voor 7 jaar inspanningen om de mensen bij het beleid te betrekken. De prijs bij de bewonersgroepen in West-Vlaanderen werd behaald door de Dorpsraad Schuiferskapelle.

(Paul Bruneel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier