Diksmuide organiseert inspraakmoment rond Grote Markt

Redactie KW

114 Diksmuidelingen gaven afgelopen woensdagavond gehoor aan de oproep van het stadsbestuur om hun mening te geven over het op stapel staande masterplan Grote Markt en omgeving.

In groepjes van vijf of zes kregen ze in lokaal dienstencentrum Ten Patershove de kans om van gedachten te wisselen over de plus- en minpunten van het stadscentrum zoals het nu is, en wat het moet worden.

Zo moesten ze dilemma’s beantwoorden rond mobiliteit, de rol van historisch patrimonium en de toekomst van Diksmuide als handelscentrum. “Het is noodzakelijk om rond dit plan een langetermijnvisie uit te werken”, verklaart burgemeester Lies Laridon (CD&V). “We gaan samen op weg naar het centrum van morgen.”

Op basis van de verzamelde bevindingen en suggesties gaan de ontwerpers van studiebureau Grontmij aan de slag. In april worden hun voorstellen aan de bevolking voorgelegd tijdens een tweede inspraakmoment. Later volgt dan de presentatie van een ontwerp voor het masterplan, waarna eind dit jaar het definitieve ontwerp op tafel moet liggen.

(TVDW/TVDW)