Diksmuide: "Gewoonweg prachtig! Ik voel me ontzettend vereerd"

21/01/16 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Xavier Gryson dankt zijn kraknominatie aan zijn de deelname aan de Marathon des Sables. Hij liep deze loodzware wedstrijd ten voordele van de Huntington Liga. Dankzij zijn deelname aan de Marathon des Sables en verschillende benefietacties die hij organiseerde kon hij het verder onderzoek naar de ziekte van Huntington voor een som van 7.600 euro sponsoren.

"Amai! Ik had het niet gedacht, wel gehoopt. Dat zoveel mensen mij hun vertrouwen schenken", reageert Xavier met een stralende lach. "Gewoonweg prachtig! Ik voel mij ontzettend vereerd, blij en dankbaar voor iedereen die voor mij stemde. Voor de Huntington Liga betekent dit ook weer een beetje meer naambekendheid, wat voor de patiënten dan weer iets meer begrip opbrengt en op die manier ook het onderzoek naar de ziekte steunt. Mijn ouders en schoonouders zullen ontzettend trots zijn. Voor mijn opa zal het zeker heel bijzonder zijn: hij is het die mij leerde lopen, al als kleine jongen ging ik heel vaak mee lopen met opa, dit is dus ook een beetje voor opa."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!