Diksmuide bouwt nieuwe sporthal en nieuw zwembad met waterglijbaan

Redactie KW

De huidige kantoorruimtes, het cafetaria, het polyvalent lokaal en de fitnessruimte op de sportterreinen van de Pluimen worden afgebroken en maken plaats voor een nieuwe sporthal. Verschillende sporten zullen er in competitie kunnen spelen. Er komen ook een nieuwe cafetaria en polyvalent lokaal.

In de huidige spiegelzaal komt een nieuwe fitnesszaal van 315 m². De nieuwe spiegelzaal zal 348 m² groot worden. Er komt ook een zaal voor gevechtsporten van 358 m², samen met nieuwe kleedkamers en bergingen. Op de eerste verdieping komt een tribune.

Zwembad met zes banen

Het nieuwe zwembad zal 25 bij 15 meter groot zijn en zes banen tellen, waar dat er op de huidige locatie maar vier zijn. Er komt ook een instructiebad van 15 bij 10 meter, met een beweegbare bodem tot een diepte van 3,50 meter. Ten derde voorziet men een peuterbad van 90 m² én een waterglijbaan van 60 meter. Er komen ook whirlpools die voor privégebruik zullen verhuurd worden. Ook bij het zwembad komt er op de eerste verdieping nog een tribune.

Nog op de sportterreinen komt een 1,1 km lang joggingpad, een cyclocrossparcours en een bikepark. Het speelplein en het skatepark verhuizen naar de rand van de cafetaria, en de voetbalterreinen krijgen kunstgras. Een nieuwe parking zal plaats bieden aan bussen, 250 auto’s en een 100-tal fietsen.

Kunstgrasveld

De werken zullen gefaseerd gebeuren, met in eerste instantie de omvorming van het hoofdterrein van KSV Diksmuide naar een kunstgrasveld in mei of juni 2016, en aansluitend de aanleg van een parking op het voetbalterrein dichtst bij de sporthal. In september 2016 zou het terrein bouwrijp moeten gemaakt worden om vervolgens te starten met de afbraakwerken en de werken om de bestaande sporthal in dienst te houden.

Daarna kunnen de eigenlijke bouwwerken starten. De totale duur van de bouw van sporthal en zwembad wordt geraamd op anderhalf jaar. Het gaat om een investering van bijna 12 miljoen euro: een dikke 5,5 miljoen euro voor de sporthal, een kleine 5,5 miljoen euro voor het zwembad en nog eens een miljoen euro voor de buitenaanleg.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier