Digitale routeplanner vervangt borden en brochures in Zulte

Schepen Filip Peers en medewerkster Bianca Declerck voor het computerscherm met een beeld van de routeplanner op de website van Zulte. (Foto DJW)
Redactie KW

De gemeente heeft een digitale routeplanner ontwikkeld die alle lokale toeristische lokale, de fiets-en wandelroutes en alles wat deel uitmaakt van het toerisme in Zulte en de deelgemeenten gebruiksvriendelijk in kaart gebracht.

Het aanbod aan informatie wordt verder uitgebreid met routes die over het grondgebied lopen, aangevuld met veel praktische zaken over bezienswaardigheden, het huren van fietsen en vespa’s, eten en drinken, overnachting. Eigenlijk alles wat een toerist nodig heeft aan gegevens.

Schepen van Toerisme Filip Peers: “Met dit digitaal aangestuurde systeem vervangen wij alle borden, papieren folders, brochures waarvoor je moet betalen. Die zijn allemaal miieuvervuilend en eigenlijk niet meer van deze tijd. Wij bieden de planner gratis aan. En wij werken er overigens nog altijd verder aan.”

De Dienst Toerisme van de gemeente zal continue informatie in het systeem putten om iedereen op de hoogte te houden van alles wat er op toeristisch vlak gebeurt in de gemeente. Daar horen bijvoorbeeld ook culturele activiteiten, kermisfeesten en andere festiviteiten bij. De locaties waar die allemaal plaatsvinden krijgt de gebruiker altiujd in beeld. Hij wordt er ook naartoe geleid. Zeker voor fietsers uit de omgeving van Zulte is dat praktische info.

Medewerkster Toerisme Bianca Declerck: “Het is een toeristisch platform, zowel voor de bewoners als wie een bezoekje brengt aan Zulte. En de routeplanner werkt heel flexibel. Bijvoorbeeld: wanneer je een of andere fiets-of wandelroute wil volgen, dan kan dat ook in tegenovergestelde richting. Je kan daarbij het startpunt zelf bepalen: het systeem werkt het onmiddellijk uit. Kortom: wij bieden alles aan op maat van de gebruiker. Downloaden op smartphone of de fiets-/wandel-gps is mogelijk. Je beschikt over verschillende soorten kaarten zoals de kaart van de fietsknooppunten in en rond de gemeente. De voordelen zijn legio: je zal nooit meer verloren lopen, je hebt geen brochure nodig, je moet nooit rekening houden met ontbrekende borden langs het parcours. Hoe het systeem werkt? Rechtstreeks door zulte.routeyou.com in te tikken op je browser of via de website van Zulte waarbij je dan op het logo ‘Toerisme Zulte’ moet drukken. Er is dus veel mogelijk, zoals je ziet.”

Het activeren van de routeplanner is ook mogelijk via ‘Routeyou’. Intussen is een medewerker van de Dienst Toerisme druk bezig om na te gaan of alle gegevens, alle locaties en aangeduide punten kloppen. Hij doet dat ter plekke.

Schepen Filip Peers: “Wij willen dat de aangeboden informatie, de kaarten, de locaties kloppen. Inspelen op thema-routes maakt deel uit van het aanbod. En lokale, tijdelijke omleidingen in kaart brengen is toch ook wel mogelijk.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier