Digitaal loket moet nabestaanden weg wijzen naar overledenen op begraafplaatsen in Koksijde

17/10/16 om 16:00 - Bijgewerkt om 20:21

Via een handige toepassing kan je voortaan vanaf je pc of telefoon gemakkelijk de ligplaats van een overledene vinden.

Digitaal loket moet nabestaanden weg wijzen naar overledenen op begraafplaatsen in Koksijde

Koksijde telt drie gemeentelijke begraafplaatsen: Koksijde, Oostduinkerke en Wulpen. Op die plaatsen bevinden zich samen ca. 7.400 zerken, die aan ca. 11.000 overledenen herinneren. Omdat de zoektocht naar een rustplaats van een overledene niet altijd evident is, heeft de gemeente het online begraafplaatsenloket uitgewerkt.

Via deze handige toepassing kan je voortaan vanaf je pc of mobieltje gemakkelijk de ligplaats van een overledene vinden. Door het ingeven van bepaalde gegevens ga je snel een eenvoudig op zoek naar de locatie van een graf. Je kunt zoeken op (een deel van) de naam, geboortedatum, sterfdatum of ligging. Als zoekresultaat in de online toepassing krijg je de gegevens over de overledene, de ligging van het graf en zelfs een foto van het zerk te zien.

Alle graven worden duidelijk en overzichtelijk in de overzichtskaart weergegeven. Je kan ook klikken op het graf, op die manier krijg je de gegevens van de overledene(n).

(EDK)

>> Het geoloket bereik je via de gemeentelijke website: www.koksijde.be/

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!