Dierenwelzijn neemt verwaarloosde dieren in beslag in Koekelare

Redactie KW

Dierenwelzijn viel woensdag binnen in een woning waar onder andere verwaarloosde slangen en honden huisden. Bij de inval stelde de politie ook veiligheidsproblemen vast. De brandweer kwam ‘s middags het huis stutten.

Dubbele pech woensdag voor een bewoner en zijn zoon uit de Hovaerestraat in Koekelare. Eerst viel dierenwelzijn er binnen. Die namen er drie honden, drie katten, twee slangen, een schildpad en enkele fretten in beslag.

“Buurtbewoners klagen al enige tijd door overlast. De dieren zijn verwaarloosd en dat brengt onder meer geurhinder met zich mee”, aldus Patrick Lansens burgemeester (SP.A) van Koekelare. De buurtbewoners ervaren vooral hinder doordat de dieren soms aan de achterzijde van de woning zitten, waar een koertje ligt.

Het klopt dat er dierenuitwerpselen van enkele maanden oud liggen. Momenteel ben ik nog volop bezig met werken in het huis”, aldus de alleenstaande man die er al vele jaren samen met zijn zoon woont. Dierenwelzijn greep onmiddellijk na de inval in. Alle dieren werden in beslag genomen en overgebracht naar een asiel.

Ook binnen merkten we een muur op die mogelijk kan omvallen

Bij de inval merkte de politie echter ook andere problemen in de woning op. Aan de voorgevel van het huis ontbreekt er net boven de deur een steen. Dat euvel is er echter al verschillende jaren. “Er is echter meer. Ook binnen merkten we een muur op die mogelijk kan omvallen”, aldus Eric Vandersyppe van de brandweer van Koekelare. De brandweer van Koekelare werd opgeroepen om de veiligheid in de omgeving van de woning te garanderen. De omgeving van het huis werd afgebakend met kegels en enkele nadars. De voorgevel werd gestut om mogelijk instortingsgevaar tegen te gaan. Na uitgebreide controle werd de woning uiteindelijk toch bewoonbaar verklaard. Wellicht moet de bewoner wel werken uitvoeren om ook nog in de toekomst de veiligheid in en rond het huis te garanderen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier