Dierenvriend Jean uit Lombardsijde haalde Fientje uit het asiel

"Als een hondje blaft, dan heeft het iets te vertellen", zegt dierenvriend Jean Deramoudt. © Foto LC
Redactie KW

Jean Deramoudt is al sinds zijn jeugd een fervent dierenvriend. Naar aanleiding van Werelddierendag vertelde hij het verhaal van zijn hond Fientje.

Zijn ouders hadden een hond als huisdier en toen hij zelfstandig ging wonen, kon hij niet zonder het gezelschap van een of meer dieren. Was het nu een hondje of een poes, een papegaai of een kanarie, een konijn of een hamster… telkens koesterde hij zijn huisgenoten alsof het zijn kinderen waren. Momenteel deelt hij lief en leed met twee meisjes, zijn keppetjes : hondje Fientje en poesje Lolly.

Jean Deramoudt (66), ambtenaar met pensioen, is alleenstaand maar zo voelt hij zich niet. Nooit ofte nimmer was hij alleen want heel wat huisdieren maakten zijn leven zinvol. Het is intussen twee jaar dat Jean zijn leven deelt met zijn hondje Fientje. Hij haalde haar uit het dierenasiel Ganzeweide in Koksijde. “Fientje was zes jaar oud en had een pootje gebroken toen ze samen met 27 andere honden werd weggenomen van een broodfokker. Dat is iemand die dieren kweekt en ze in een kot opsluit met de bedoeling om voort te kweken en te verkopen. Van genegenheid is er geen sprake, alleen van winstbejag”, zegt Jean verontwaardigd.

Hij is echter vol lof over de behandeling die Fientje kreeg in het dierenasiel. “Toen ik haar ophaalde, zag ze er helemaal niet meer verwaarloosd uit. Fientje was naar verluidt zelfs sociaal tegenover andere dieren en mensen. Ik draag alle verzorgers van het asiel een warm hart toe. Dit greep me zo aan dat ik sindsdien elke maand Dierenasiel Ganzeweide financieel steun”, zegt Jean en hij is ervan overtuigd dat zijn geld goed besteed wordt. “De zorg die er verleend wordt aan verwaarloosde dieren is niet min. Ze krijgen er diergeneeskundige verzorging en vaccinaties met bijgevoegde certificaten, een chip met registratienummer, een gedragsevaluatiefiche en een paspoort. Wie een dier ophaalt in het asiel hoeft niet te betalen”, zegt Jean, vol bewondering voor de inspanning die de vrijwilligers er dag in dag uit leveren.

(LC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust, van vrijdag 16 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier