Dierenasiel regio Roeselare op zoek naar uitbreiding

Bezoekers aan het dierenasiel kunnen voortaan in een onthaalruimte terecht. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het dierenasiel regio Roeselare gaat op termijn op zoek naar een ruimere locatie. Daarbij reiken ze de hand naar omliggende gemeenten om samen te werken.

Sinds kort heeft het dierenasiel regio Roeselare in de Oude Stadenstraat een onthaalruimte ingericht waar mensen die een dier willen adopteren op een rustige en comfortabele manier te woord gestaan worden. Voor die ruimte werd een container aangerukt, binnen de bestaande gebouwen zijn de mogelijkheden immers beperkt.

“Sowieso zitten we op de huidige site aan ons maximum”, vertelt schepen Filiep Bouckenooghe. “Het is dan ook de bedoeling dat we op termijn op zoek gaan naar een grotere locatie. Daarbij streven we naar een intergemeentelijke samenwerking, waarbij het dierenasiel niet per se in Roeselare zal liggen. Komt die samenwerking niet tot stand, dan nog kijken we voor een nieuwe locatie.”

In 2015 heeft het dierenasiel Roeselare 325 honden en 328 katten opgevangen. Een kleine 300 honden en net zoveel katten hebben in hetzelfde jaar een eigen baasje of een nieuw nest gevonden. De uitbating is in handen van Buurt & Co.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier