Dierenasiel Ganzeweide in Veurne verhuist binnenkort naar Koksijde

Redactie KW

Voor ongeveer 800 à 900 honden en katten zoekt het bekende Dierenasiel Ganzeweide nog jaarlijks een nieuwe, warme thuis.

“In 1978 is onze vereniging gesticht. Oorspronkelijk noemden we ‘De Veurnse Dierenbescherming’. Maar wat wilden wij dierenwelzijn promoten als we niet zelf een dierenopvang hadden? Van toen af was het asiel een feit”, schetst voorzitter André Lycke kort de geschiedenis. “Jaarlijks vangen we zo’n 800 à 900 dieren op. Als je weet dat we nu zo’n veertigtal dieren binnen hebben dan mogen we stellen dat er nog veel mensen zijn die een asielbeestje in huis willen nemen.”

Adoptie

Wie een asieldiertje een thuis wil geven kan dat niet zomaar. “Eerst volgt er een gesprek met de persoon in kwestie die interesse heeft. Er wordt gepolst naar de reden, naar hoe en waar de persoon woont, etc. Eenmaal geadopteerd volgt er na drie maanden ook nog eens een thuiscontrole door één van onze medewerkers.”

Verhuizing

Omdat het gebouw in Veurne onteigend wordt (de rijbaan zal men verbreden) wordt er aan een nieuwe opvang op de militaire site in Koksijde gebouwd. “In totaal beslaat de globale site 11 hectare. Het zal er rustig zijn, ideaal voor de dieren. Niet ver naast ons zal een hondenschool onderdak vinden, dus er zijn beslist ook samenwerkingsmogelijkheden op dat niveau. We kunnen dit realiseren door de testamentaire beschikkingen: mensen die willen dat bij hun overlijden hun spaarpot naar dierenwelzijn gaat. Wij en vooral onze dieren zijn hen daar zo dankbaar voor. In mei volgt de verhuizing.”

(CTO, GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 3 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier