Dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne viert 25ste verjaardag

Staand v.l.n.r.: OCMW-raadslid Herbert Clarebout, Sabine Jacobs, Sibylle Maesen, Marleen Vanelslande, Patsy Geeraert, Marlies Storme en projectmedewerker Trees Van Hollebeke. Zittend v.l.n.r.: centrumleider Björn Pollentier, OCMW-voorzitster Anja Pilet en Sabine Buseyne. © JT
Redactie KW

Maandagnamiddag werd een feest op touw gezet in het Dienstencentrum De Zonnebloem in de Zuidstraat in Veurne. OCMW-voorzitster Anja Pilet heette de vele genodigden, gasten en vrijwilligers welkom en gaf een toelichting over de werking gedurende de afgelopen 25 jaar.

De activiteiten in het dienstencentrum zijn sinds 1992 zeer divers en zo werd voor veel mensen De Zonnebloem al snel een begrip voor dienstverleningen, maaltijden, vervoer en de boodschappendienst. Ook vele informatieve activiteiten, ontspanningsprogramma’s en vormingsactiviteiten werden er georganiseerd. Vele vrijwilligers zetten zich dag na dag in om de werking draaiende te houden. “Een mooie mix van personeel en vrijwilligers vormen samen een goed geolied team”, aldus Anja Pilet.

De 25steverjaardag werd een jaar lang in de kijker gezet, het ene initiatief al meer zichtbaar dan het andere. Zo werden de 70-jarige Veurnaars beloond met een maaltijdbon en werden de buren van De Zonnebloem uitgenodigd voor een kennismaking en gezellig samenzijn. Dit jaar werd ook het Mantelzorgcafé De Luisterbloem opgestart. In de november werd een mooie tentoonstelling in de hal georganiseerd waarbij de zonnebloem uitgangspunt en onderwerp was voor creatieve werken van de teken- en schilderclub en de boetseerdersgroep.

Feestjaar nog niet voorbij

Het Zonnebloemteam zette voor deze 25-jarige viering zijn beste beentje voor om de gebruikers van het dienstencentrum centraal te zetten. Ze presenteerden aan de aanwezigen een mooi beeldverslag van de werking van de voorbije jaren. De vele activiteiten die er plaatsvonden, werden immers op de gevoelige plaat vastgelegd en geprojecteerd op de viering. De foto’s zullen in de toekomst nog vaak te zien zijn op allerlei folders. En het feestjaar is nog niet voorbij. Er staat nog een theatervoorstelling rond Mantelzorg op het programma op dinsdag 5 december. Op vrijdag 8 december wordt de nieuwe voedingsdriehoek nog eens uitgelegd, gekoppeld aan een voordracht rond gezonde voeding. Alle aanwezigen op de viering werden achteraf getrakteerd op een mooi dessertbuffet.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier