Dienst bedeling maaltijden van OCMW in Poperinge bestaat 30 jaar

Redactie KW

In december 1984 startte het OCMW, onder de toenmalige voorzitter Lucien Wintein (SP), met de bedeling van warme maaltijden in eigen regie.

Voor de start van de dienst bedeling maaltijden had het OCMW een tijdlang samengewerkt met hotel-restaurant Palace om senioren die zelfstandig woonden, maar moeilijk zelf hun eten konden klaarmaken van warme maaltijden te voorzien. “Op 1 december 1984 trad kok Marc Deklerck in dienst bij het OCMW”, vertelt Eva Schaut, de huidige verantwoordelijke voor de dienst. “De eerste chauffeur die aangetrokken werd voor deze nieuwe dienstverlening, had op het moment van de aanstelling nog geen rijbewijs, een schoonheidsfoutje. Intussen hebben de dienstwagens al heel wat kilometers op de teller. Af en toe valt er ook wel een keer een snelheidsboete in de bus. De witte wagentjes van de OCMW-bedelingsdienst werden wel eens omschreven als ‘vliegende schotels’.”

Nieuwe bedelingswijze

Intussen werd beslist om binnenkort over te schakelen op een ander bedelingssysteem. “De maaltijden zullen vers gekookt worden, maar daarna onmiddellijk snelgekoeld en geproportioneerd in speciaal daarvoor bestemde plastieken bakjes”, legt Eva uit. “De omschakeling van warme naar koude lijn zal goed voorbereid aangepakt worden met een huisbezoek bij alle klanten zodat zij zich voldoende geïnformeerd kunnen aanpassen.”

(TOGH – foto TOGH)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West