Dichtblij promoot duurzaamheid in Tielt

Redactie KW

De actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ is dood en begraven. Maar er is al een opvolger: ‘Zo Dichtblij’. De principes blijven zo goed als hetzelfde. Alleen… “De Bond Beter Leefmilieu heeft serieus gesnoeid in budget. Er is geen fiets meer te winnen’, aldus duurzaamheidsambtenaar Lindy Vandromme.

Bij ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ was het principe simpel. Wie met de fiets naar een deelnemende handelaar trok, die kreeg een lotje om kans te maken op een prijs. Het principe van ‘Zo Dichtblij’ is gewoon hetzelfde. “In Tielt hebben we beslist dat je alleen een lotje krijgt als je met de fiets of te voet naar een deelnemer trekt. Dan maak je kans op tal van prijzen. Hoofdprijs is 200 euro om te besteden in een Tieltse fietsenzaak naar keuze. Er is geen fiets meer aangeboden door de Bond Beter Leefmilieu, helaas.”

De deelnemende partners Gezinsbond Tielt, Natuurpunt De Torenvalk, Tieltse Middenstand en Unizo Tielt voorzien ook mooie prijzen, net als elke deelnemende handelaar.

‘Live cooking’

Maar ‘Zo Dichtblij’ wil meer zijn dan een fietsactie. Daarom worden ook de verenigingen betrokken. Iedere vereniging die een evenement organiseert rond duurzaamheid kan kans maken op 500 euro.

Daarnaast komt de stad zelf ook met twee initiatieven die de ‘korte keten’ en de kernversterking ten goede moet komen. Een feestelijke donderdagmarkt op Onze-Lieve-Heer Hemelvaart (donderdag 25 mei) met De Muzikale Vrienden en een feestelijke Boerenmarkt op zaterdag 3 juni met ‘Live Cooking’ en een spaaractie, waarbij je een katoenen zak kunt winnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier