Diamant voor Karel en Renée: “Liefde op het eerste gezicht”

Karel Vanhecke en Renée Weymaere vierden hun diamanten huwelijksjubileum samen met kinderen en kleinkinderen en werden op het stadhuis van Kortrijk ontvangen. © JVGK
Redactie KW

Toen Karel Vanhecke en Renée Weymaere elkaar voor het eerst zagen, waren ze meteen verkocht. Op 8 juli vierden ze hun diamanten huwelijksjubileum.

Karel Vanhecke werd in 1932 in Gent geboren, Renée Weymaere zag in 1935 het levenslicht in Moeskroen. Ze leerden elkaar toevallig kennen. Karel ging met een vriend op bezoek bij Renée. Ze zagen elkaar en waren meteen verkocht.

Op 11 juli 1957 stapten ze in het huwelijksbootje. Het huwelijksfeest vond plaats bij Renée thuis. Daarna trokken ze op huwelijksreis naar Tirol.

Karel startte zijn loopbaan als politieagent in Gent. In 1958 werd hij gerechtelijk inspecteur voor de politie in Kortrijk. Vanaf 1984 werd hij gepromoveerd tot commissaris met gerechtelijke opdrachten. In 1992 ging hij met pensioen. Renée was haar volledige carrière kleuterleidster in Rekkem.

Drie kinderen

Karel is een doe-het-zelver en houdt ook van postzegels verzamelen. Tot 2000 was hij spelend lid van de Koninklijke trompettersfanfare Politie Kortrijk. Renée houdt van werken in haar tuin en schilderen met olieverf op doek.

Samen delen ze een passie voor reizen. Tot 2011 gingen ze nog jaarlijks op reis met de tent, campingcar of caravan. Hoogtepunt van hun reizen was een citytrip naar Berlijn samen met de kinderen. De jubilarissen kregen drie zoons, die op hun beurt voor vier kleinkinderen zorgden en met de komst van achterkleinkind Celine is de toekomst verzekerd. Het diamanten paar woont in Nedermosscher. (VVK)