Diamant voor Jacques Dekoster en Paula Gardyn

Jacques Dekoster en Paula Gardyn vierden de 60ste verjaardag van hun huwelijk. © MVD
Redactie KW

Feest in de Waregemstraat: Jacques Dekoster (81) en Paula Gardyn (80), sinds mensenheugenis bekend en geliefd op de Molenhoek, vierden hun diamanten huwelijksjubileum.

Burgemeester Claude Croes en een delegatie van het gemeentebestuur feliciteerden hen. “Tien jaar geleden vroeg ik aan Jacques wat het geheim is van vijftig jaar huwelijk. Jacques zei mij dat ze de wijn nooit puur hebben gedronken, maar het bleef altijd kwaliteit.”

Paula woont haar hele leven al in de Waregemstraat. Eerst op de ‘Zekershoek’, daarna in de buurt van de café De Nieuwe Stuiver, en ondertussen al zestig jaar in hun huidige woning. Burgemeester Croes: “Zij was in haar jonge jaren een vurige kajotster. Het werken werd gecombineerd met de taak van huismoeder. Paula heeft haar eigen trouwkleed genaaid. Hun eerste grote uitstap was naar de Wereldtentoonstelling Expo ’58.”

Jacques is afkomstig van Moen uit een groot gezin. “Jacques startte als leerjongen bij bakkerij Vandoorne en deed de broodronde in Deerlijk. Zo kwam hij ook langs bij de familie Gardyn en zijn broodje was gebakken”, grapte de burgervader.

Kraaknette woning

Het gezin van de jubilarissen breidde uit met drie kinderen: Bart, Hilde en Lieve. Zij zorgden voor vier kleinkinderen: Tobias en Michael, Jannes en Matthijs. “Bart is er vandaag niet bij. Om de veertien dagen komt Bart naar huis bij zijn ouders. Zijn bezoekjes krijgen voorrang op alles. Jacques en Paula hebben in hun leven al veel opzij gezet om Bart zijn bezoekjes voorrang te geven”, aldus Claude.

Jacques was vele jaren voorzitter van de parochieraad op de Sint-Annaparochie. Hij is één van de trekkers van de Hallebedevaart. Hij heeft veel gefietst en reed tweemaal naar Lourdes. De burgemeester: “Jacques heeft vele jonggehuwden gefotografeerd in opdracht van fotograaf Deknudt. In veel kerken heeft hij foto’s genomen van eerstecommunicanten en vormelingen. Jacques en Paula zijn goed gekend op de Molenhoek. De band met wijlen pastoor Gerard Vanhoenacker wil ik speciaal vermelden, want over hem spreken ze met heel groot respect. Geniet verder van uw mooie en kraaknette woning, de kinderen, de kleinkinderen, de grote familie en ook de vele vrienden.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier