Deze week mag er nog een eclairke bij

31/03/14 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Bron: Kw

Met de 'Week van de Eclair' van 31 maart tot 6 april zet de Brood- en Banketbakkersbond Kortrijk het eeuwenoude gebakje in de etalage.

Vanaf vandaag wordt bij verschillende bakkers een week lang het 18de eeuwse Franse gebakje, dat mogelijk bedacht werd door kok Marie-Antoine Carême, in de kijker gezet. Niet omdat de eclair niet meer vlot over de toonbank gaat, wel omdat veel mensen de waarde ervan niet meer kennen. "Veel mensen weten niet meer welke waarde een eclair heeft. Ze komen naar de bakker en kopen verschillende soorten gebak. Zonder het goed te beseffen nemen ze er altijd ...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden