Deze week mag er nog een eclairke bij

31/03/14 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Bron: Kw

Met de 'Week van de Eclair' van 31 maart tot 6 april zet de Brood- en Banketbakkersbond Kortrijk het eeuwenoude gebakje in de etalage.

Vanaf vandaag wordt bij verschillende bakkers een week lang het 18de eeuwse Franse gebakje, dat mogelijk bedacht werd door kok Marie-Antoine Carême, in de kijker gezet. Niet omdat de eclair niet meer vlot over de toonbank gaat, wel omdat veel mensen de waarde ervan niet meer kennen. "Veel mensen weten niet meer welke waarde een eclair heeft. Ze komen naar de bakker en kopen verschillende soorten gebak. Zonder het goed te beseffen nemen ze er altijd ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee