Deskundige steunt bewering van beklaagde uit Zwevegem: “Medicijn kon geen miskraam uitlokken”

Redactie KW

Op de correctionele rechtbank van Kortrijk is dinsdag de zaak voortgezet van een veertiger die vervolgd wordt omdat hij een miskraam probeerde uit te lokken bij zijn vriendin.

“De deskundige heeft vastgesteld dat het toegediende medicijn niet tot vruchtafdrijving kan leiden”, zegt meester Jan Leysen, advocaat van de beklaagde, die de vrijspraak vraagt. De Zwevegemse veertiger gaf toe een viertal keer Bisoprolol in de koffie van zijn zwangere vriendin te hebben gemengd. Bisoprolol is een medicijn dat gebruikt wordt bij mensen met een hoge bloeddruk. Het koppel had het geneesmiddel in huis, maar de vrouw was gestopt met het in te nemen op doktersadvies sinds ze zwanger was.

“Om haar misselijk te maken”

Het kind dat ze droeg was niet van de beklaagde, maar van een andere man. De vrouw had haar vriend al enkele keren verlaten en toen ze voor de zevende keer terugkeerde was ze zwanger van een ander. “Mijn cliënt was kwaad en heeft haar de pillen toegediend met de bedoeling om haar misselijk te maken. Hij had zeker niet de intentie om haar een miskraam te bezorgen”, aldus meester Leysen.

De aangestelde deskundige bevestigt zijn stelling, dat Bisoprolol niet kan leiden tot vruchtafdrijving. “Indien u de intentie toch bewezen acht, gaat het dus om een ondeugdelijke poging, die niet kon slagen. We vragen dan ook de vrijspraak”, pleitte de advocaat.

De debatten worden gesloten op 24 januari. Dan wordt de datum van het vonnis bepaald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier