Dertiger uit Zeebrugge geflitst aan 161 per uur ‘om nieuwste iPhone te gaan kopen’

Redactie KW

Davy D. (30) uit Zeebrugge werd aan 161 kilometer per uur geflitst langs de autosnelweg ter hoogte van Ardooie. Zijn uitleg voor de Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend nogal opvallend.

“Die dag was de nieuwe iPhone in Frankrijk uitgekomen”, klonk het. “In België zou dat maar een maand later gebeuren. En die man is daar zo’n liefhebber van dat hij ‘s morgens vroeg naar Rijsel is vertrokken om die nieuwe iPhone te kopen. Elk zijn hobby natuurlijk.”

Maar om 10 uur moest zijn werk in België aanvatten. Omdat het er naar uitzag dat hij te laat zou zijn, drukte hij het gaspedaal te diep in. Al niet meer de eerste keer. “Maar het zal echt niet meer gebeuren”, beloofde hij de rechter.

“Hoe moeilijk is het om een maand te wachten?”

Die kon maar weinig lachen met het iPhone-verhaal. “Kon dat nu echt niet wachten? Hoe moeilijk is het om een maand te wachten? Kun je niet leven zonder nieuwe iPhone misschien?” De advocaat van Davy D. vroeg om de boete te beperken, omdat die niet veel verdient. Ook dat schoot bij de rechter in het verkeerde keelgat. “Ik mag geen boete geven want meneer verdient maar 1.300 euro. Maar hij kan wel een iPhone van 750 euro betalen. Hij rijdt er zelfs voor speciaal naar Rijsel”, klonk het.

Hij veroordeelde Davy D. tot een boete van 492 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van vijftien dagen. “Dat is een dure iPhone geweest. Als de volgende uitkomt, wacht je dus maar beter tot die in Brugge beschikbaar is. Of vlieg naar Amerika. Daar komen ze nog vroeger uit en dan kun je niet te snel rijden”, klonk het nog laconiek.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier