Derde Sinterklaasparade op zondag 23 november in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Sinterklaas komt voor de derde keer met zijn Sinterklaasparade naar Roeselare. Op zondag 23 november trekt hij samen met zijn 99 Zwarte Pieten door het stadscentrum. Dit jaar vindt de parade voor het eerst op zondag plaats en is er een ander parcours.

De stoet is een initiatief van de vzw Centrum Roeselare samen met de stad en Twice. “Vorig jaar mochten we 20 à 25.000 bezoekers verwelkomen op een zaterdag”, vertelt Centrummanager Alex Leupe. “Toen ging de stoet rond 17 uur uit en dat was misschien iets te laat voor vele kinderen. Daarom dat we dit jaar voor een zondag en om 15 uur kiezen. We zijn ervan overtuigd dat er potentieel is om nog meer bezoekers in Roeselare te verwelkomen voor de Sinterklaasparade.”

Dit jaar wordt er ook voor een ander parcours gekozen. “We starten in de Zuidstraat, van daaruit gaat het richting Sint-Michielsstraat, Vrouwestraat, Manestraat, Ooststraat, Delaerestraat, Sint-Alfonsusstraat, Poststraat en opnieuw de Ooststraat. Voor het Citroenstraatje houden we halt om richting De Munt te trekken, daar zal de Sint tijd maken voor de kinderen”, aldus Alex.

Het centrum is die dag verkeersvrij, op de Grote Markt na zijn alle parkings perfect bereikbaar.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier