Derde rommelmarkt in het centrum van Beveren

Het Bevers Komitee verwacht veel volk voor de rommelmarkt. Op de foto zien wij v.l.n.r.: Petra Lauwereins, Anja Demeulenaere, Nico Vanbecelaere, Filip Lievens, Kurt De Jonghe en Bjorn Catteeuw. (Foto HH)
Redactie KW

Op zondag 18 september wordt het centrum van Beveren weer omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt. Je zal opnieuw tussen diverse standjes kunnen kuieren en genieten van de randanimatie. Het aantal standhouders stijgt en dit zorgt voor een speciale stemming, zeker met de dag van de Beverense kermis.

Jaren geleden omringde de uitbater van ‘t Bourgondisch Kruis op de Platse, Filip Lievens, zich met enkele leeftijdsgenoten. Het Bevers Komitee was geboren en organiseert sindsdien tweemaal per jaar een grootse activiteit.

Derde editie

Voorzitter Filip Lievens: “Na het stopzetten van de rommelmarkt door het Dosko Jeugdcomité een drietal jaren terug, heeft het Bevers komitee het plan opgevat om deze traditie verder te zetten. Wij zijn de oprichters van de kerstmarkt hier in Beveren. Iets dat inslaat bij de mensen en waar ieder jaar meer verenigingen aan deelnemen.”

“Wij zagen het dan ook meteen zitten om de organisatie van de rommelmarkt over te nemen. Wij zijn nu aan de derde Beverse rommelmarkt toe en het belooft opnieuw een succes te worden. Elk jaar wordt de rommelmarkt iets groter. De plaatsing van de standen gebeurt vanaf de kerk en gaat zo verder langs de Izegemseaardeweg. Eenmaal aan het parochiaal centrum gaat men langs de Izegemseaardeweg verder tot aan het Dosko voetbalterrein.”

“Er is dus ruimte genoeg om de vele standen te plaatsen. Zo kunnen de bezoekers gezellig en ongehinderd shoppen. Ieder zal zijn gading vinden. Er is een waaier aan aangeboden producten. Eet- en drankstanden worden niet toegelaten. Vanuit onze organisatie hebben wij zelf een stand waar braadworst verkocht wordt.”

Filip Lievens: “Een duidelijk bewijs dat ons initiatief in de smaak valt, is de aangroei van het aantal standhouders. We hebben ons aantal van vorig jaar al bereikt en er komen nog dagelijks standhouders bij. Afgaande op wat de verschillende standhouders willen aanbieden, zal het voor de bezoekers de moeite zijn.”

“Op zondag 18 september is het ook kermis in Beveren en dus mogen wij ook de Beverense harmonie verwachten, die voor animatie zal zorgen.”

Vooraf inschrijven

Iedereen is dus welkom op de rommelmarkt op zondag 18 september aan de Izegemseaardeweg. De deelnameprijs voor de standhouders is 5,00 euro per vijf lopende meters. Niet toegelaten zijn eet- en drankstanden. Inschrijvingen zijn pas geldig na overschrijving op de rekening BE18 7380 1170 2565 met vermelding van: Inschrijving rommelmarkt, naam en telefoonnummer, eventueel auto aanwezig op de standplaats. Inschrijven kan tot en met 10 september. Standhouders kunnen vanaf 5 uur hun stand opzetten tot uiterlijk 8 uur. De rommelmarkt eindigt om 18 uur. Het Roeselaars stadsbestuur zorgt voor de logistieke steun in de verkeersvrije Izegemseaardeweg en bij de kerk.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier