Derde editie van ‘A Taste for Charity’ in Kortrijk lokt 1.300 proevers

© TV
Redactie KW

Zaterdagavond trokken ruim 1.300 bezoekers naar de 3de editie van het fundraising event ‘A Taste For Charity’, een organisatie van Lions Kortrijk Leie. Iedereen kon er in Hal 3 van Kortrijk XPO proeven van de culinaire meesterwerken van topchefs uit Kortrijk.

“We zijn zeer tevreden met de opkomst. Elk jaar gaat het aantal deelnemers omhoog: dit jaar steeg het aantal gegadigden met 30 procent. Het is een mooi voorbeeld van teambuilding hoe onze ‘orkestmeester’ Nicolas D’hulst de zaal in een zeer beperkte tijd kon installeren”, zegt voorzitter Luc Vercruysse. “We zijn ruim 6 maanden bezig met de voorbereidingen. We maken mond aan mond reclame en zoeken sponsoring. Chapeau ook aan de deelnemende restaurants en zaken die dit willen doen. Je mag rekenen dat bijvoorbeeld Vol-ver zo’n 900 couverts zal hebben”, aldus de drijvende kracht Nicolas.

Dit jaar namen deel: St-Christophe, Rebelle, Vol-ver, Sakura, Argendael, Va et Vient, Het Vliegend Tapijt, Oud Walle, Messeyne, L’autre Vie, Improviste (David Selen), Table D’Amis, Lobster Fish, Klokhof, toppatissier Niek Bossaert, Viva Sara en tal van anderen.

Goede Doel

Het event krijgt ook dit jaar stevige steun van ruim 60 bedrijven en verenigingen uit de regio. Een van hen is het Kortrijkse Soroptimist. “Een service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen”, aldus Carole Demey. “Zo’n mooi fundraisingevenement is goed.”

De opbrengsten gaan naar sociale organisaties uit de Kortrijkse regio. Onder andere naar één of meerdere projecten in het kader van de Prijs Kortrijk Leie. Met deze prijs wil de Lions Kortrijk Leie impulsen geven en steun verlenen aan vernieuwingsdynamiek en kwaliteitsverbetering in de sociale sector.

Organisaties die vroeger reeds gesteund werden (of nog steeds gesteund worden) door de Lions Kortrijk Leie zijn onder meer Tejo, de Voedselbank, winteropvang voor daklozen, Oranjehuis, De Kouter, De Kier, Huis ter Leye, Bond Moyson Thuiszorg (met de Indicatorenkaarten dementie), St Jozef Moorsele: To-Do-Zorgtuin en Familiezorg Camino: Vrijwilligerswerk.

https://www.youtube.com/watch?v=dF_clRHcXHs

(PVH/foto en video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier