Dentergemnaar bouwt tbc-kliniek voor Damiaanactie in Guatemala

Marc Waerlop verkoopt dezer dagen wijn en stuurt brieven rond om sponsorgeld bijeen te garen. (Foto Danny)
Redactie KW

Marc Waerlop vond van zichzelf dat zijn sociale inzet de laatste jaren wat op een laag pitje stond.

Een aantal jaar geleden kwam een Boliviaan de projecten van Broederlijk Delen voorstellen in Dentergem. “Om mijn Spaans wat te toetsen, ging ik toen een praatje maken met hem”, begint Marc. Hij raakte geïnspireerd en begon uit te kijken naar een geschikt project om zijn schouders onder te zetten.

Uiteindelijk duurde het tot begin dit jaar toen Marc een oproep in de krant las. De Damiaanbouwkampen zochten vrijwilligers voor hun bouwplannen in Bangladesh, India, Congo of Guatemala. “Dit was heel concreet en paste bij mijn verwachtingen.”

Sponsorgeld

Met acht mensen trekt Marc van 1 tot en met 31 juli naar Guatemala. Hij soupeert bijna al zijn verlof op voor dit avontuur en moet ook zelf de reis en het verblijf ophoesten. “Dit kost 1.850 euro. Daarnaast verwacht men ook dat we sponsorgeld meebrengen.”

“Het verzamelen van sponsorgeld zie ik als een belangrijke opdracht. Daarom wil ik de lat ook hoog genoeg leggen. Ik zou graag 3.000 euro meenemen naar Zuid-Amerika”, zegt Marc overtuigd. Daarnaast wil Marc centen vergaren met de verkoop van witte en rode Damiaanwijn.

Het verzamelde bedrag wordt integraal en uitsluitend besteed aan de kliniek in Mazatenango. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marc via 051 63 68 97, 0491 15 06 00 of waerlopbonne@gmail.com. (Statiestraat 67, Dentergem). Giften kunnen ook en zijn aftrekbaar vanaf 40 euro (BE71 0013 2751 9869 met mededeling ‘sponsorcode 1431’).

(EVW-foto Danny)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Tielt van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier