‘Den Elvis’ weent tranen met tuiten bij verkiezing tot Prins Carnaval Groot-Oostende

King Elvis wordt voor één jaar Prins Carnaval Groot-Oostende. © FRO
Redactie KW

‘Den Elvis’ werd zaterdag verkozen tot nieuwe Prins Carnaval Groot-Oostende 2017.

Meer dan duizend carnavalisten waren zaterdagavond aanwezig in Zaal Wellington op het jaarlijks Prinsenbal van de Orde van de Kloeffe. Op het programma stond de verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval Groot-Oostende 2017. De strijd voor de 60ste titel en kroon ging tussen Geoffrey Vandenberghe alias ‘Jeftje’, die een jaar campagne heeft gevoerd, én Snaaskerkenaar Luke Evans, die voor de tweede keer werd opgetrommeld als stroman. Precies 1.001 stemmen werden genoteerd en na de telling bleek dat twee derde van de zaal, vooral leden van Oostendse carnavalsgroepen, had gekozen voor Den Elvis. De man die al 35 jaar optreedt als King Elvis is voor één jaar Prins Carnaval. Oostende heeft dus een ‘zingende’ Prins.

Schrik voor sterke kandidaat

‘Jeftje’ was lange tijd de enige kandidaat voor de verkiezing van de 60ste Prins Carnaval van Groot-Oostende. Uit schrik van een late lancering van een sterke, tweede kandidaat zorgde hij zelf voor een tegenkandidaat. Zijn vriend Luke Evans was bereid om voor de derde keer (eerder ook één keer in Oostende en één keer in Bredene) aan te treden als stroman. De Orde van De Kloeffe vreesde ervoor dat er slechts weinig volk aanwezig zou zijn voor een verkiezing zonder strijd.

Afscheidnemend Prins Sonny werd opgenomen in de Orde van het Hof der Prinsen.
Afscheidnemend Prins Sonny werd opgenomen in de Orde van het Hof der Prinsen.© FRO

Voorzitter Dangreau zorgde ervoor dat er wat meer leven in de brouwerij kwam. Met een late campagne, geleid door ex-prinsen van Oostende en Bredene en ex-prinsessen van Oostende, werd Den Elvis naar voor geschoven als een waardige tegenkandidaat, een ‘ ideale prins’. Blijkbaar is de boodschap goed aangekomen, want in de laatste twee weken hebben veel carnavalisten hun karre gedroaid en er werd zaterdagnacht massaal op Den Elvis gestemd.

De ontgoocheling voor kandidaat, nu ere-jonker, ‘Jeftje’ is groot. De nieuwe prins, Den Elvis, weende tranen met tuiten en… was de koning te rijk! Hij is iedereen dankbaar die hem op zo’n korte tijd naar de kroon en de troon heeft gevoerd en hem een jaar lang zal steunen en begeleiden. Deede keer, goede keer voor Den Elvis. It’s now or never.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier